Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τα νέα μέτρα θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία

Με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλη Κορκίδη συναντήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας σήμερα, Τετάρτη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία».


Κατά τον ίδιο, «όχι μόνο δεν χρειάζονται νέα υφεσιακά μέτρα, αλλά τούτη την ώρα πρέπει με σχέδιο να δούμε πώς θα ξαναχτίσουμε την
πραγματική οικονομία και πώς θα κρατήσουμε στα πόδια εκείνες τις επιχειρήσεις που κρατούν ζωντανή την ελληνική οικονομία και είναι στο όριο της κατάρρευσης και της χρεοκοπίας».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ακόμη ότι προτείνει μια νέα σεισάχθεια, «τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα».

Επίσης, πρότεινε την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που «λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες», και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.


Παπαδημούλης: Η πολιτική Σαμαρά πλήττει αυτούς που τον εξέλεξαν

Εν τω μεταξύ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, με δηλώσεις που έκανε στη δημόσια τηλεόραση, υποστήριξε ότι η πολιτική Σαμαρά «πλήττει περισσότερο αυτούς που τον εξέλεξαν, τους συνταξιούχους και τους ενστόλους».

«Τον κ. Σαμαρά τον εξέλεξαν, σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, οι συνταξιούχοι. Θέλετε επειδή φοβήθηκαν ότι ο ‘μπαμπούλας’ ΣΥΡΙΖΑ θα τους πάρει τις συντάξεις, θα τους δεσμεύσει τις καταθέσεις και θα γυρίσουμε στη δραχμή, θέλετε επειδή ενδεχομένως είναι πιο συντηρητικοί λόγω ηλικίας, θέλετε επειδή πίστεψαν την υπόσχεση του πρωθυπουργού ότι θα στηρίξει και θα αυξήσει τις χαμηλές συντάξεις; Κι όμως οι συνταξιούχοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο από όλους, από την πολιτική Σαμαρά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε:

Ο κ. Σαμαράς έγινε επίσης πρωθυπουργός «γιατί, σύμφωνα με όλες τις αναλύσεις, πήρε πολύ υψηλά ποσοστά σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών: στρατιωτικούς, αστυνομικούς κλπ. Και εκεί, όμως, βλέπουμε κραυγαλέα αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...