Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν.Ευβοίας: 20 Νοέμβρη. Όλη η Ελλάδα σε απεργία

Λεφτά για Μισθούς – Υγεία και Παιδεία!  Έξω η Ελλάδα από τα σφαγεία!

Γιατί ο μήνας δεν βγαίνει! Νοίκια, ρεύμα και είδη πρώτης ανάγκης τραβάνε το πιο μεγάλο κομμάτι του μισθού.

·Γιατί οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει αρένες θανάτου. 6 νεκροί συνάδελφοι σε 6 μέρες ήταν το πιο πρόσφατο βδομαδιάτικο ρεκόρ της εργοδοτικής ασυδοσίας που δεν προστατεύει την ανθρώπινη ζωή προκειμένου να εξασφαλίσει περισσότερο κέρδη

· γιατί το παιδί δεν μπορεί να φύγει για σπουδές αν δεν εξασφαλίσεις έναν ολόκληρο μισθό για τα έξοδά του καθώς φοιτητικές εστίες δεν υπάρχουν και τα είδη πρώτης ανάγκης είναι πανάκριβα παντού.

· Γιατί το παιδί πηγαίνει στο σχολείο φορτωμένο όχι μόνο με τα άγχη του σπιτιού αλλά και με καθαριστικά χαρτικά την καθιερωμένη λίστα που φτάνει μέχρι τα 200€ στο κατά τα άλλα δημόσιο και δωρεάν σχολείο στο οποίο και δεν ξέρουμε αν είναι ασφαλές ή εάν θα του πέσει κανένας σοφάς στο κεφάλι! Τα σχολικά κτίρια είναι σε κακό χάλι! Γιατί η επισκευή σημαίνει χρήμα που δίνεται για τις ανάγκες των μονοπωλίων και όχι του λαού μας!

· Γιατί η κατάσταση με την υγεία έχει φτάσει στο απροχώρητο! Το ξέρουμε όσοι έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε διαγνωστικές εξετάσεις όσοι χρειαζόμαστε φάρμακα ή έχουμε χρειαστεί νοσηλεία! Αν δεν βάζεις το χέρι στην τσέπη γιατρειά δεν υπάρχει! Αλλά οι τσέπες μας είναι άδειες και το δικαίωμά μας στην υγεία δεν πρέπει να αφήσουμε να πάει περίπατο!

· Γιατί την ίδια στιγμή που οι οικογένειες μας στενάζουν από την ακρίβεια η χώρα μας είναι με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων μπλεγμένοι με τα μπούνια στα πολεμικά σχέδια στην ανατολική Μεσόγειο. Για παράδειγμα : κάθε μέρα ξοδεύονται 500.000€ από τον προϋπολογισμό του κράτους για να κάνουν οι φρεγάτες μας περιπολία στην ερυθρά για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των εφοπλιστών.

· Γιατί χωρίς να μας ρωτήσει κανείς 4% του προϋπολογισμού της χώρας μας δίνεται για όπλα και πυρομαχικά για τις βάσεις του θανάτου που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας μας! Και είναι αυτή η πολιτική κάνει την πατρίδα μας στόχο αντιποίνων!

Βάλε τη σφραγίδα του στις εξελίξεις! Όλοι μαζί στον αγώνα όλοι μαζί στο συνδικάτο!

Έλα να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα μας :

· για την επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας!

· για επαναφορά των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

· για επαναφορά των τριετιών και όλων όσων έχουμε χάσει τα 15 χρόνια των μνημονίων! Γιατί και με την τελευταία αύξηση του κατώτατου μισθού δεν έχουμε ακόμα φτάσει στα επίπεδα του 2009! Και οι τιμές τραβάνε τον ανήφορο!

· Για κατάργηση του καθεστώτος της 6ήμερης εργασίας που σφίγγει κι άλλο τη θηλιά στο λαιμό μας!

· Για πραγματική υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς! Που να βάζει φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία. Στην εντατικότητα της εργασίας μας, στην έκθεση μας σε θανάσιμους κινδύνους όσο δουλεύουμε συχνά σε σάπια μηχανήματα και ασυντήρητες μηχανές. Όσο δεν τηρούνται οι ειδικότητες σε κρίσιμες εργασίες.

· Για να σταματήσει τώρα κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους !

· Για να χρηματοδοτηθούν ουσιαστικά τα σχολεία και τα νοσοκομεία της χώρας μας αντί να υποστελεχώνονται και να καταρρέουν προκειμένου να στρεφόμαστε στους ιδιώτες. Να γίνεται η παιδεία και η υγεία εμπόρευμα για όποιον έχει να αγοράσει.

Έλα να κουβεντιάσουμε γύρω από αυτά αλλά και ό,τι άλλο σε απασχολεί στο δικό σου χώρο εργασίας…

Κυριακή 20/10/2024 στις 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Κυριακή 3/11/2024 στις 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Αλιβερίου.

Η απεργία αυτή να γίνει πραγματικά υπόθεση όλων μας! Γιατί αυτό είναι που πραγματικά φοβούνται! Φοβούνται να μας δουν να βγαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξέλιξης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...