Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει χαιρετισμό στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, ευχόμενη καλή σχολική χρονιά με υγεία, αισιοδοξία και δύναμη.

Άλλη μία σχολική χρονιά ξεκίνησε την Τετάρτη 11/9 με τα σχολεία να ανοίγουν με ακόμα χειρότερους όρους σε σχέση με την περσινή χρονιά, αφού προωθείται η υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Προκοπίου και Κηρίνθου και δεν εγκρίνεται η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου.

Έτσι δημιουργούνται τμήματα συνδιδασκαλίας Α΄ & Β΄ τάξης Δημοτικού ή τμήματα όπου στις αίθουσες θα στριμώχνονται ακόμη και 28 παιδιά, δηλαδή τα ανώτατα όρια που προβλέπει ο νόμος και που η κυβέρνηση προσπαθεί να τα εξαντλήσει χωρίς να λαμβάνει υπόψιν της αν στα τμήματα θα υπάρχουν παιδιά με διαγνώσεις, ανεξάρτητα από το μέγεθος των αιθουσών,δυσκολεύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία περισσότερο, ενώ υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών σχεδόν σε όλα τα Σχολεία του Δήμου.

Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στις κτιριακές εγκαταστάσεις και τους περιβάλλοντες χώρους αρκετών σχολείων, που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία τους και επικίνδυνη για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Όλα τα παραπάνω πλήττουν την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας και υποβαθμίζουν το ρόλο του Σχολείου.

Επίσης καλούνται οι εκπαιδευτικοί να μορφώσουν τα παιδιά μας, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με τις παραπάνω συνθήκες, αλλά και οι αναπληρωτές και νεοδιόριστοι να παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με πενιχρά εισοδήματα.

Αντίστοιχα και οι γονείς υπολογίζουν τι μπορεί να σηκώσει η τσέπη τους τη στιγμή που οι ανάγκες των παιδιών αυξάνονται, έρχονται αντιμέτωποι με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, τοκόστος διαβίωσης που συνεχώς ανεβαίνει και την ακρίβεια να κουτσουρεύει το λαϊκό εισόδημα.

Να σταματήσει επιτέλους να αντιμετωπίζονται τα παιδιά μας σαν “αριθμοί” και η ανάγκη τους για εκπαίδευση και μόρφωση σαν κόστος. Τίποτα από αυτά που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας δεν είναι πολυτέλεια, παλεύουμε για να τους δώσουμε όλα τα εφόδια, την επιστημονική γνώση που υπάρχει για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, για να παλεύουν και να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και το λαό της περιοχής, διεκδικούμε:

l Σύγχρονο, δωρεάν, δημόσιο σχολείο για όλους και όχι σχολείο για λίγους.

l Να ανακληθούν άμεσα οι υποβαθμίσεις των σχολείων Προκοπίου και Κηρίνθου.

l Να εγκριθεί η λειτουργία ολιγομελών τμημάτων ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Μαντουδίου.

l Άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών με διορισμούς για να μην χαθεί καμία διδακτική ώρα.

l Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

l Να αυξηθείη κρατική χρηματοδότηση για τις σχολικές δαπάνες.

l Να εξεσφαλιστεί η ασφζλής και έγκαιρη μετακίνηση των μαθητών.

Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και τη στήριξή μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Συλλόγων Γονέων Προκοπίου και Κηρίνθου για την αποτροπή της υποβάθμισης των Σχολείων τους.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Νίκος Γεραλής
Μπάμπης Τσιβίκας
Γιάννα Ανυφιώτη
Νέλλη Ψαρρού
Νίκος Μπέϊκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...