Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024

ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη στρατιωτική άσκηση στο Λευκαντί

Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας, ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

Την Δευτέρα, 11/3 στο Λευκαντί του Δήμου Χαλκιδέων, δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, πραγματοποιήθηκε άσκηση Ειδικών Δυνάμεων-Δυνάμεων, Ειδικών Επιχειρήσεων με την επωνυμία «Trojan Footprint» που εντάσσεται στο πλαίσιο της διεξαγωγής της άσκησης του ΝΑΤΟ «Steadfast Defender-24». 

Στη δραστηριότητα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, το Μαυροβούνιο.

Οι δηλώσεις του κ. Δένδια, υπουργού Εθνικής Άμυνας, χαρακτηρίζοντας την άσκηση «επωφελής για την ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία των κρατών» δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αποτελούν πρόκληση. 

Οι ασκήσεις αυτές εντάσσονται στην εκπαίδευση ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων με αμερικάνικες και νατοϊκές δυνάμεις με στόχο την ανάπτυξη ετοιμότητας της δολοφονικής μηχανής του ΝΑΤΟ για τους πολεμικούς σχεδιασμούς της στη περιοχή.

Με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη πλήρη σύμπνοια όλων των δυνάμεων του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ελ.Λύση, η εμπλοκή της Ελλάδας κλιμακώνεται επικίνδυνα στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, βάζοντας τη χώρα σε νέους κινδύνους, μετατρέποντάς της σε στόχο αντιποίνων από άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και συμφέροντα.

· Υπογράφονται κατάπτυστα «μνημόνια συνεργασίας» με τις ΗΠΑ που διαμορφώνουν για πρώτη φορά το πλαίσιο για την άμεση υπαγωγή προσωπικού των Ενόπλων δυνάμεων σε αμερικάνικη διοίκηση, ακόμα και για πολεμικές επιχειρήσεις.

· Είναι σε εξέλιξη η αποστολή της φρεγάτας «Ύδρα» και προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας.

· Εκτυλίσσονται επικίνδυνες «διευθετήσεις» στο Αιγαίο και την Αν.Μεσόγειο για τη διατήρηση της ΝΑΤΟικής συνοχής.

Ο λαός μας πληρώνει ήδη πολύ ακριβά τα πολεμοκάπηλα σχέδιά τους:

· 7 δις. το χρόνο για ΝΑΤΟικές ανάγκες και δαπάνες

· F-35 συνολικού κόστους 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων

· 50 δις. από κονδύλια της ΕΕ για όπλα και πυρομαχικά στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι της Ουκρανίας.

Καλούμε το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση!

«ΟΧΙ» στη μετατροπή της χώρας μας σε «αιχμή του δόρατος» στους ιμπεριαλιστικούς δολοφονικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

«ΝΑΙ» στο δικαίωμα να ζούμε ειρηνικά, με αλληλεγγύη με τους λαούς, νοικοκύρηδες στο τόπο μας.

Ο λαός έχει τη δύναμη να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις, για να απεμπλακεί η χώρας μας από το μακελειό, να μπει τέλος στο σάπιο κόσμο των πολέμων!

Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...