Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Δήλωση της Γρανέττας Τσιβίκα για τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας μέσω ΕΣΠΑ

Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλάι των εργαζομένων που έχουν προσληφθεί με κονδύλια του ΕΣΠΑ, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και που έδωσαν το καλύτερο τους εαυτό στη μάχη κατά του covid. Με ευθύνη της Κυβέρνησης της ΝΔ, παρά την καθοριστική συμβολή τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας, βρίσκονται σε διαρκή εργασιακή ομηρία.

Οι περίπου 75 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Χαλκίδας παραμένουν εδώ και 5 μήνες απλήρωτοι σε εφημερίες, νυχτερινά και εξαιρέσιμα. Είναι λεφτά δεδουλευμένα, που οι εργαζόμενοι τα χρειάζονται, τα έχουν προϋπολογίσει για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι στο ερώτημα «πότε θα πληρωθούμε;» η απάντηση που δινόταν στους εργαζόμενους από τους υπεύθυνους, ήταν… «πάλι καλά που πληρώνεστε κιόλας»!

Ευθύνη βέβαια για την παρούσα κατάσταση, έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) που όχι μόνο δεν μονιμοποίησαν τους εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αλλά αντίθετα διόγκωσαν την εργασιακή ομηρία και τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τις κατευθύνσεις της ΕΕ που μιλάνε για ευέλικτους εργαζόμενους, με πετσοκομμένα δικαιώματα, με εντατικοποίηση της εργασίας. Καθιερώνουν την εργασιακή ζούγκλα στα δημόσια νοσοκομεία. 

Είναι κατευθύνσεις προκειμένου τα δημόσια Νοσοκομεία να γίνουν Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, να λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Είναι προαπαιτούμενα του νέου υπερμνημονίου, του Ταμείου Ανάκαμψης, που όλα τα κόμματα πίνουν κρασί στο όνομα του και που η επόμενη κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει.

Το ΚΚΕ σταθερά και αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια πάλεψε πλάι-πλάι με τους υγειονομικούς για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, για μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων.

Τα τεράστια κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μπορούν να καλυφθούν, αν μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που αποτελούν το 40% του προσωπικού του Νοσοκομείου και να γίνουν επιπλέον μόνιμες προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού. Βασικό κριτήριο για να υλοποιηθεί ένα τέτοιο σχέδιο, δεν μπορεί να είναι οι αντοχές της οικονομίας, αλλά οι ζωές μας και η κάλυψη των δικών μας αναγκών.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να μην επαναπαυτούν λεπτό, να οργανώσουν τον αγώνα τους για να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους. Το ΚΚΕ με τα μέλη του θα πρωτοστατήσει, όπως άλλωστε κάνει και σε όλους τους αγώνες!

Καλούμε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο την ίδια τους τη ζωή και να στηρίξουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Ιούνη, γιατί είναι το μόνο κόμμα που αποτελεί πραγματική αντιπολίτευση στα χειρότερα που έρχονται και στον τομέα της Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...