Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Φάνης Σπανός: Ξεπεράσαμε εμπόδια που κρατούσαν πίσω στο 2005 την Καρυστία

Ξεκίνησε και η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου Καρύστου - 
Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο αλιευτικό καταφύγιο Νέων Στύρων

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023, περιοδεία στη νότια Εύβοια, με αφορμή την εγκατάσταση εργολάβου και την έναρξη εργασιών για την ολοκλήρωση κατασκευής της οδού Ραπταίοι – Νέα Στύρα – Στύρα.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής ΝΔ Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος και ευρύ κλιμάκιο αιρετών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελούμενο από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Εύβοιας Γιώργο Κελαϊδίτη, Μεταφορών – Επικοινωνιών Δημήτρη Βουρδάνο, Επιχειρηματικότητας - Εξωστρέφειας Βαγγέλη Κούκουζα, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Παιδείας Κώστα Γαλάνη, τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Τάσο Βελισσαρίου και την Περιφερειακή Σύμβουλο Άννα Καρύκα.

Στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά του έργου και το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό έργο δημοπρατήθηκε το 2005, αλλά δεν ολοκληρώθηκε, λόγω της αδυναμίας των διαδοχικών αναδόχων, αλλά και λόγω γεωλογικών, ιδιοκτησιακών, αρχαιολογικών και άλλων προβλημάτων.

Προκειμένου να αποπερατωθεί, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχώρησε τις απαιτούμενες και χρονοβόρες τροποποιήσεις μελετών κλπ. Ζητήθηκε και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, η αύξηση του προϋπολογισμού του συνολικού έργου. Έτσι κατέστη εφικτή η επαναδημοπράτηση και επανεκκίνηση του έργου, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ.

Ακολούθησε επίσκεψη:

§ Στα Νέα Στύρα, όπου προχωρούν οι εργασίες βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου. Μέχρι σήμερα έχει κατασκευαστεί το σύνολο των τεχνητών ογκολίθων και τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η πόντισή τους. Αναμένεται η ολοκλήρωση του έργου εντός καλοκαιριού.


§ Στην Κάρυστο, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες για τη δημιουργία υπαίθριου παραθαλάσσιου Θεάτρου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 636.900 ευρώ, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και του Δημάρχου Λευτέρη Ραβιόλου τον Ιούνιο του 2021, ξεκίνησε μετά από δύο μόλις χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου!

Μετά την επίβλεψη των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο Καρύστου με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων και Δημοτικών συμβούλων. Συζητήθηκε η πορεία όσων έργων είναι σε εξέλιξη και ο βαθμός προετοιμασίας νέων έργων και παρεμβάσεων στα όρια του Δήμου Καρύστου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Ξεπεράσαμε εμπόδια που κρατούσαν καθηλωμένο τον τόπο μας, την Καρυστία, από το 2005 και σήμερα ξεκινήσαμε πάλι τις εργασίες για την ολοκλήρωση του νότιου οδικού άξονα της Εύβοιας. 

Η κατασκευή του οδικού τμήματος Ραπταίοι – Ν. Στύρα – Στύρα, προϋπολογισμού 12.000.000 ευρώ, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την ταχύτατη ανάπτυξη της Καρυστίας.

»Επιβλέψαμε επίσης τις εργασίες στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Νέων Στύρων, που θα ολοκληρωθούν εντός του καλοκαιριού και ξεκινήσαμε την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην Κάρυστο παρά θιν’ αλός! Ένα πολιτιστικό έργο που ανυπομονούμε να το παραδώσουμε και να το χαρούμε όλοι μαζί!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης τόνισε: «Ο οδικός χάρτης προς την νότια Εύβοια αλλάζει. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την άρση της απομόνωσης της Καρυστίας από τα κεντρικά οδικά δίκτυα, μετράει πλέον αντίστροφα περνώντας με ταχείς ρυθμούς στην εκτέλεση του μεγάλου οδικού έργου που θα συνδέσει τα Στύρα με το Πόρτο Λάφια. 

Δουλειά μας πέραν της απρόσκοπτης ολοκλήρωσης των εργασιών που θα μας επιτρέψουν την παράδοση του νέου οδικού άξονα εντός του 2024, η ωρίμανση των αναγκαίων μελετών του τμήματος Ραπταίοι-Στύρα προκειμένου να τεθεί σε ορίζοντα υλοποίησης το σύνολο του σπουδαίου αυτού έργου.

»Η σημερινή όμως πρώτη μέρα του καλοκαιριού συμπεριλαμβάνει και μια πολύχρωμη πινελιά, με αρκετή δόση γαλάζιου. Και συγκεκριμένα στην ανατολική πλευρά της παραλίας Καρύστου, όπου γεννιέται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης το ανοιχτό θεατράκι της Καρύστου σε απόλυτη αρμονία με την ιστορία και το φυσικό κάλλος του τόπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...