Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Ζάχος Χατζηνικολής: Ενημέρωση για την συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για το Ιδιοκτησιακό

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 30 ΜΑΡΤΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ

Φίλες και Φίλοι . Θεωρώ ότι έχω υποχρέωση κάθε φορά που μεταβαίνω σε ένα Υπουργείο , ως μέλος επιτροπής εκ μέρους της αντιπολίτευσης του Δήμου Καρύστου , να δημοσιοποιώ άμεσα τα
αποτελέσματα .

Χθες πήγαμε στο ΥΠΕΝ , στον Υπουργό Αμυρά και το συμπέρασμα μου ( που το γνώριζα βέβαια προ ετών – άνω των 10 ) είναι το εξής :

Όσων τα κτήματα σας χαρακτηρίστηκαν στον Δασικό Χάρτη , ΠΑΡΑΝΟΜΑ , ΣΚΟΠΙΜΩΣ και κατά πλήρη αντίθεση με τους νόμους - αλλά και όσα πράγματι ήταν - χορτολιβαδικά ή δασικά , ΤΑ ΧΑΣΑΤΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ας τα έχετε 150 χρόνια με συμβόλαια και λοιπά ( πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων που έχουν αναγνωριστεί ιδιωτικά ).

Και αυτό θα επικυρωθεί επίσημα και με την ΒΟΥΛΑ , με την κύρωση του ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ που θα γράφει ως ιδιοκτήτη: « ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ » .

Τρία χρόνια μας δούλευε ψιλό γαζί ο Αμυράς και οι συν αυτώ και για αυτό μετά 15-20 λεπτά αποχώρησα , με καυγά, από την σύσκεψη ( και πολύ κάθισα ) .

ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΤΟ 2030 .

Περαιτέρω είναι ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ , ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ότι ο τόπος μας θα γίνει ο μόνος εν Ελλάδι σκουπιδότοπος των Αιολικών , των εργοστασίων ανακύκλωσης μπαταριών , των χώρων αποθήκευσης ενέργειας και ότι άλλο χρειαστεί η υπόλοιπη Ελλάδα , εως το 2030 και δεν θα μείνει πόντος για άλλες δραστηριότητες και για να γίνουν αυτά , πρέπει τα κτήματα σας να χαρακτηριστούν δημόσια δασικά , για να παίρνουν , σχεδόν τσάμπα , άδεια επέμβασης από το Δασαρχείο οι επιχειρηματίες .

ΕΙΔΑΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ , ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ ΦΑΚΑ .

Αυτή είναι η αλήθεια και ποτέ δεν έχω διαψευσθεί .

Υπάρχει άραγε λύση ;

ΜΟΝΟΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ . ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ . ΘΕΛΟΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΛΩΣ . ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ , ΜΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΜΑΣ .

Μόνο να σκεφτούμε , από τώρα , τι θα πούμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας .

Οι σωτήρες για αυτά τα θέματα δεν υπάρχουν σε κανένα απολύτως κόμμα .

Τώρα , όσοι διαθέσουν 6-7 χρόνια δικαστικών αγώνων και 10 – 15 χιλιάδες ευρω , ασφαλώς και μπορούν να ασκήσουν αγωγή ή προσφυγή για το κτήμα τους , με αποτελέσματα , όμως , που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει , ιδίως με τις παρούσες συνθήκες .

Αυτά για να ξέρομε που βαδίζομε .

31-3-023
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΖΑΧΟΣ ΔΗΜ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...