Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Evia Film Project: Παρουσιάστηκαν τα πρότζεκτ σε εξέλιξη

Το Σάββατο 18 Ιουνίου παρουσιάστηκαν στην Αγορά του Evia Film Project τα πρότζεκτ σε εξέλιξη. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού Λουτρών Αιδηψού, όπου τους συμμετέχοντες επαγγελματίες του κινηματογράφου υποδέχθηκε η Γενική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Ελίζ Ζαλαντό και η υπεύθυνη της Αγοράς, Γιάννα Σαρρή.

Η υπεύθυνη της Αγοράς Γιάννα Σαρρή ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους επί δεύτερη ημέρα στις εκδηλώσεις του Evia Film Project, και κάλεσε τον
σχεδιαστή ήχου Ρόλαντ Βάις, του οποίου η εταιρεία 119 Marvilla Studios προσφέρει το βραβείο Evia Film Project in Progress Image and Sound Award σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Παίρνοντας τον λόγο, ο κ. Βάις ευχαρίστησε την Ελίζ Ζαλαντό και την Γιάννα Σαρρή για την πρόσκληση. Είπε ότι ο ίδιος εργαζόταν επί πολλά χρόνια στις ΗΠΑ στον τομέα του ηχητικού μιξάζ και κάποια στιγμή όταν έκανε οικογένεια, μετακόμισε από τη Νέα Υόρκη στην Πορτογαλία και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τις εμπειρίες του για το καλό ευρωπαϊκό σινεμά. Σημείωσε ότι έχει μια εποικοδομητική συνεργασία με το Φεστιβάλ. «Ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας και να μάθω περισσότερα για την προσέγγισή σας. Σίγουρα θα συνεργαστούμε στενά με το πρότζεκτ που θα κερδίσει το βραβείο» είπε.

Κλείνοντας η Ελίζ Ζαλαντό καλωσόρισε τα πρότζεκτ και τους καλεσμένους και ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους να ευχαριστηθούν την τρίτη ημέρα δράσεων της Αγοράς του Evia Film Project.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τη Ρέα Αποστολίδη (παραγωγός, Ελλάδα), την Καρολάιν Λιμπρέσκο (επιμελήτρια Φεστιβάλ, παραγωγό, διευθύντρια προγράμματος και σύμβουλο σεναρίων, ΗΠΑ) και τον Εντβίνας Πούκστα (προγραμματιστή Φεστιβάλ, Λιθουανία).

Πέντε πρότζεκτ σε εξέλιξη διεκδικούν εκτός από το Βραβείο Ήχου και Εικόνας από το 119 Marvila Studios σε υπηρεσίες post-production, και ένα βραβείο ύψους 6.000 ευρώ.

Τα πρότζεκτ που συμμετέχουν είναι:

HARVEST MOON

Σκηνοθέτις: Rama Ayasra, Παραγωγή: Mariam Salim - New Productions, Asmahan Brekat, Ιορδανία

Sí Po'

Σκηνοθέτες: Μαντλέν Ανηψητάκη, Simon Riedler, Παραγωγή: Simon Riedler - Collectif MASI, Γαλλία

THIS COMMUNITY EXISTS

Σκηνοθέτις: Eliana Otta, Παραγωγός: Eliana Otta - Tinana, Περού

TIRRENICA

Σκηνοθέτης: Rosario Minervini, Παραγωγός: Claudio Esposito, Fabio Paolucci - The Piranesi Experience, Ιταλία

GARDEN

Σκηνοθέτης: Bojan Tanturovski, Παραγωγός: Ilija Tiricovski - OXO Production, Βόρεια Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...