Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στον Κρεμαστό του δήμου Κύμης Αλιβερίου

Ολονύκτια θα είναι η μάχη που θα δώσουν με τις φλόγες οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που τους συνδράμουν στον Κρεμαστό του δήμου Κύμης Αλιβερίου, εκεί όπου συνεχίζεται να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά.

Η Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στον Κρεμαστό. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται από όλην τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική. Ήδη, το μέτωπο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, μετά την απόσυρση των εναέριων μέσων και οι επίγειες δυνάμεις είναι αδύνατο να προσεγγίσουν τα σημεία για να το περιορίσουν.

Όπως έχει γίνει γνωστό το χωριό Κρεμαστός έχει ήδη εκκενωθεί και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο χωριό Τραχήλι, ενώ με εντολή της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή όλο το προσωπικό των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά Ελλάδα και αρκετές δυνάμεις ακόμη και από τη Λαμία μεταφέρονται στη συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Στο σημείο επιχειρούν 149 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμήματος, 32 οχήματα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ. Νωρίτερα ρίψεις νερού πραγματοποιούσαν 9 αεροσκάφη (2 CL 215, 2 CL 415, 2+3 Air Tractors) και 4 ελικόπτερα (2 ERICKSON, ένα Bell 214, 1 BK117 για συντονισμό).

Σημειώνεται ότι το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Στερεάς Ελλάδας έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.

Νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Κρεμαστού Ευβοίας προκειμένου να εκκενώσουν για προληπτικούς λόγους το χωριό και να κατευθυνθούν προς την περιοχή Τραχήλι. 

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Κρεμαστό δήμου Κύμης- Αλιβερίου, εκκενώστε τώρα προς Τραχήλι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...