Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Στα χωριά του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης-Αγίας Άννας ο Σπύρος Πνευματικός

Την ανάγκη για την ταχύτατη υλοποίηση των μεγάλων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, αποκατάστασης υποδομών και δικτύων στο Δήμο Μαντουδίου -Λίμνης Αγίας Άννας τόνισαν στον βουλευτή Εύβοιας της, ΝΔ, Σπύρο Πνευματικό εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικά στελέχη του κόμματος, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες, που συνομίλησαν μαζί του κατά τη διάρκεια περιοδείας, που πραγματοποίησε το Σάββατο, 18 Ιουνίου 2022 σε χωριά του Δήμου.

Ο βουλευτής συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης και Αγίας Άννας κ. Άγγελο Κωνσταντινάκη επισκέφθηκε το Προκόπι, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Κωνσταντινίδη Πρόδρομο και κατοίκους της περιοχής.

Ένα σημαντικό ζήτημα, που επισημάνθηκε εκτός από το θέμα της εξέλιξης των έργων αποκατάστασης ζημιών και της υλοποίησης των αντιπλημμυρικών υποδομών, είναι αυτό της οδικής πρόσβασης, που εξακολουθεί να παραμένει το «κλειδί» για τη μετάβαση της Βόρειας Εύβοιας στην αναπτυξιακή εποχή, για το οποίο θα πρέπει όλοι μαζί συντεταγμένα, όπως είπε ο κ. Πνευματικός, να καταλήξουν στο πως θα μπορέσει, τελικά, να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος. 

 Άλλωστε, πρόσθεσε, ζητούμενο είναι να καταφέρουν ενωμένοι να κάνουν πράξη όσα μπορούν να γίνουν και προς αυτή την κατεύθυνση ασκούνται πιέσεις, έχοντας στόχο την αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος που μέχρι σήμερα δεν έχουν διευθετηθεί.

Στη συνέχεια μετέβη στο Μαντούδι, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ κ. Πριόνα Βαγγέλη, το μέλος και πρόεδρο της Κοινότητας Στροφυλιάς κα Αναγνώστου Σοφία, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της Κοινότητας Μαντουδίου κ. Λάμπρου Δημήτρης. 

Μεταξύ άλλων επισημάνθηκε το γεγονός, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει την όσο το δυνατόν γρηγορότερη εφαρμογή του σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας για ν’ αντιμετωπιστεί ο οικονομικός μαρασμός και να μπορέσει να «αναστηθεί» η περιοχή.

Επόμενος σταθμός ήταν η περιοχή Κρύα Βρύση, όπου παρουσία του Δημάρχου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, κ. Τσαπουρνιώτη Γιώργου, του αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Καλομοίρη, του αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ Ευβοίας, κ. Κώστα Γιαμαρέλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Νέα Γενιά».

Ο βουλευτής κατέγραψε τα ζητήματα, που του έθεσαν, με σημαντικότερο αυτό της διαφορετικής μεταχείρισης, που τυγχάνουν τα μη μέλη των συνεταιρισμών όσον αφορά στην παροχή δωρεάν παροχή ζωοτροφές από τη στιγμή που το ζωικό κεφάλαιο είναι σε πυρόπληκτη περιοχή ανεξαρτήτως, αν είχαν απώλειες ή όχι, για το οποίο δεσμεύτηκε να το προωθήσει στο αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να βρεθεί λύση, καθώς αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης στα κοπάδια, εφόσον απαγορεύεται η βόσκηση. Παράλληλα, έγινε ενημέρωση για τα λιμενικά έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη, όπως και για το αντιπλημμυρικό έργο της Κρύας Βρύσης.

Τέλος, ο κ. Πνευματικός επισκέφθηκε την παραλία Αγίας Άννας, όπου ενημερώθηκε για το έργο Παραλίας (αλιευτικό καταφύγιο), ενώ είχε συνάντηση και με επαγγελματίες της περιοχής, στην οποία συμμετείχε ο αντιδήμαρχος κ. Σκοπελίτης Δημήτρης. 

Αυτό που ζήτησαν ήταν να υλοποιηθούν προγράμματα απασχόλησης με στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση της απασχόλησης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...