Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Κάρυστο

Απεργιακή συγκέντρωση στην Κάρυστο από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και το Σύλλογο Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου.

«Σήμερα, από εδώ και από αυτή την πλατεία στέλνουμε μήνυμα στην κυβέρνηση ότι το 8ωρο δεν το παραδίδουμε, δεν το χαρίζουμε» τόνισε η Λίτσα Αθανασίου εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, στην κεντρική ομιλία της Απεργιακής Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου.

Νωρίτερα ο Γιώργος Οικονομόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προώθηση των νέων ανατροπών στο ασφαλιστικό σημειώνοντας πως «δεν αφορούν μόνο τη σύνταξη, αφορούν τις παροχές των ταμείων και του κράτους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία, την πρόνοια, αφορά όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, όλον τον εργαζόμενο λαό». 

Ο Γ. Οικονομόπουλος αναφερόμενος στις διεκδικήσεις των συνταξιούχων υπογράμμισε πως «Οι εργαζόμενοι σκλάβοι και οι συνταξιούχοι επαίτες τον 21 αιώνα δεν θα γίνουμε».

Η Λ. Αθανασίου έκλεισε την ομιλία της λέγοντας πως: «Σε αυτό τον βάρβαρο κόσμο όπου έγινε συνήθεια να μετράμε κάθε βράδυ τους νεκρούς μας, υπάρχει και η ελπίδα. Είναι η ελπίδα της πάλης των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους! Είναι η περσινή – ξεχωριστή –Πρωτομαγιά που έμεινε στην ιστορία. Είναι ο αγώνας των εργαζομένων στα Νοσοκομεία για την ενίσχυσή τους.

Είναι ο πολύμηνος αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ κόντρα στο ξεπούλημα της επιχείρησης και την ανεργία που έχει στριμώξει την Κυβέρνηση. Είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις στη Γαλλία, στην Τουρκία και αλλού που δεν κάμπτονται από την καταστολή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κάθε μέρα από σήμερα κιόλας. Να ανατρέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση του 8ωρου, για να μην γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα, για να ξηλώσουμε όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έστησαν τα προηγούμενα χρόνια».

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης τιμώντας τους νεκρούς των αγώνων για το 8ωρο και όλα τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...