Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Με επιτυχία η Απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων του Αλιβερίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Απεργιακή συγκέντρωση των Σωματείων του Αλιβερίου στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά και εκφράζοντας την αντίθεση των εργαζομένων στην προσπάθεια κατάργησης του 8ωρου, χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης!

Στη συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό: Ο Βαγγέλης Κέκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Κύμης Αλιβερίου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συσπείρωση σωματείων και φορέων για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.
Ο Τάκης Ζωντός, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Εύβοιας που αναφέρθηκε στην αντίθεση των εργαζομένων στην κατάργηση του 8ωρου και στις ευθύνες της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση στους χώρους δουλειάς. 

Ο Θεοτόκης Κοντός, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Κύμης αναφέρθηκε στον αγώνα του Συλλόγου για την ενίσχυση του Νοσοκομείου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τέλος, η Μαρία Λεβέντη, μέλος της ομάδας γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που δημιουργεί η αντιλαϊκή επίθεση στις εργαζόμενες γυναίκες.

Ακολούθησε πορεία προς το άγαλμα του Λιγνιτωρύχου με συνθήματα όπως «Με αγώνες έχει γίνει το 8ωρο, δεν είναι για παζάρια και για διάλογο». 

Στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου κατατέθηκε στεφάνι και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών της εργατικής τάξης στον αγώνα για το 8ωρο και τα άλλα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. 

Το στεφάνι, εκ μέρους των Σωματείων, κατέθεσαν οι Αντώνης Σαμοθράκης, Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Κύμης Αλιβερίου, Βαγγέλης Τζανουδάκης, Πρόεδρο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ και Βαγγέλης Κέκης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...