Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Αίτημα της Επιτροπής Κατοίκων Ληλαντίου προς οικονομική επιτροπή Δήμου Χαλκιδέων

Σχεδόν 4 μήνες αργότερα, απαιτούμε για μία ακόμη φορά από την κ. Δήμαρχο και την οικονομική επιτροπή του Δήμου Χαλκιδέων να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι πληγέντες της πλημμυρας της 9ης Αυγούστου, χωρίς εξαιρέσεις όρους και προϋποθέσεις, και μάλιστα στο 100% της ζημιάς που έπαθαν.
 

Να ξαναγίνουν οι διαδικασίες από τις επιτροπές του Δήμνου που απέρριψαν την πλειοψηφία των αιτούντων από το έκτακτο επίδομα και το επίδομα αποκατάστασης οικοσκευής. 

Να αιτηθούν κονδύλι για την αποζημίωση και των β κατοικιών. 

Απαιτούμε η απόφαση για απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη να αφορά ΟΛΟΥΣ τους πληγέντες κι όχι μόνο τα μη κατοικήσιμα οικήματα. 

Η κατάσταση σε πολλά νοικοκυριά είναι εκρηκτική. Οι οικογένειες που δεν έλαβαν ούτε καν εκείνα τα ψίχουλα των επιδομάτων που ενέκρινε η κυβέρνηση να δώσουν οι Δήμοι, καλούνται τώρα να πληρώνουν λογαριασμούς ρεύματος που περιέχουν εισφορές για τον Δήμο !!! 

Και ενώ ταυτόχρονα δικηγορικά γραφεία τους τηλεφωνούν και απειλούν με διακοπή ρεύματος αν δεν πληρωθούν άμεσα οι λογαριασμοί !!!

Απαιτούμε η οικονομική επιτροπή του Δήμου να εισηγηθεί αναλόγως στο Δημοτικό Συμβούλιο και να παρθεί απόφαση άμεσα που να ελαφρύνει τις οικογένειες των πληγέντων.


Αίτημα προς οικονομική επιτροπή δήμου χαλκιδέων

Προς κ. Βάκα Ελένη Δήμαρχο Χαλκιδέων και μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαλκιδέων

Παρακαλούμε κατά τη συνεδρίασή σας την 2α Δεκεμβρίου να συμπεριληφθούν στα θέματα συζήτησης τα παρακάτω:

1. Οι αποζημιώσεις των υπόλοιπων κατοίκων-πληγέντων που δεν έχουν αποζημιωθεί. Απαιτούμε από τον Δήμο να ζητήσει και άλλο κονδύλι ώστε να λάβουν αποζημιώσεις και οι β κατοικίες!

2. Επιμένουμε να υλοποιηθεί η αποζημίωση στο 100% της ζημιάς που έχουμε πάθει όλοι οι κάτοικοι χωρίς εξαιρέσεις, όρους και προϋποθέσεις. Ο Δήμος πρέπει να επανεξετάσει τις περιπτώσεις που απέρριψε. Ας προσλάβει επιπλέον προσωπικό για να γίνει κατορθωτό. Δεν αποδεχόμαστε ότι αποκλείστηκαν περίπου τα 2/3 των αιτούντων από το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ και το επίδομα της οικοσκευής.

3. Επιμένουμε ότι θα θέλαμε γραπτώς απάντηση πόσοι και ποιοι αποζημιώθηκαν. Γνωρίζουμε ότι οι πράξεις επιχορηγήσεων από τους φορείς των Ο.Τ.Α. σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου είναι υποχρεωτικό να αναρτώνται στο diavgeia, κάτι που δεν έγινε από πλευράς σας. 

4. Επίσης, σχετικά με την απαλλαγή μας από τα δημοτικά τέλη. Η απόφαση του ΔΣ αφορά τις πληγείσες κατοικίες που είναι μη κατοικήσιμες. Απαιτούμε να συμπεριληφθούν και οι υπόλοιπες πληγείσες κατοικίες, οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρηματίες. Ο Δήμος να ζητήσει τα μητρώα από τον ΕΛΓΑ και την Περιφέρεια αντίστοιχα, όπου είναι καταγεγραμμένοι οι πληγέντες.

5. Τέλος, εκκρεμούν να αποκατασταθούν οι ζημιές σε πολλούς δρόμους στο οδικό δίκτυο των χωριών μας.

Παρακαλούμε, θα θέλαμε γραπτή απάντηση μετά το πέρας τη συνεδρίασής σας και σε σχέση με τα παραπάνω αιτήματα και μια ενημέρωση σε σχέση με τις αποκαταστάσεις υποδομών που θα εγκριθούν κατά την συνεδρίασή σας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...