Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Το ξεπούλημα στους ΑΠΕτζηδες συνεχίζεται στην Καρυστία

Στις πάνω από 700 ανεμογεννήτριες με άδεια εγκατάστασης, παραγωγής και λειτουργίας στο Δήμο Καρύστου έρχονται να προστεθούν και άλλες 56 "ΥΠΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ" που βρίσκονται σκορπισμένες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες της περιοχής. Κάποιες από τις εταιρείες στις οποίες ανήκουν οι σταθμοί, έχουν στα Διοικητικά τους Συμβούλια Καρυστινούς και άλλους ντόπιους αχυρανθρώπους.

Πολλές φορές ανήκουν σε μεγάλα ονόματα του κλάδου της ενέργειας που προωθούν τα συμφέροντά τους χωρίς να βρίσκονται στο προσκήνιο, μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα δεκάδων ανώνυμων εταιρειών. Και ο νοών νοείτω.

Από αυτά που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα, το ξεπούλημα στην Καρυστία συνεχίζεται κανονικά. Δεν θα μείνει ούτε λόφος χωρίς αιολική βιομηχανική εγκατάσταση. Να θυμίσουμε ότι στις 7. Αυγούστου 2020 το ΔΣ του Δήμου Καρύστου αποφάσισε ομόφωνα ότι (κατά λέξη) "είμαστε ενάντια και δεν επιτρέπουμε την τοποθέτηση ούτε μιας επιπλέον νέας ανεμογεννήτριας στα όρια του Δήμου Καρύστου". 

'Εκτοτε καμία απολύτως κίνηση/δράση δεν έχει γίνει για να εφαρμοστεί η απόφαση αυτή. Η εταιρεία Τζάσπερ ξεφορτώνει ανεμογεννήτριες σε λιμάνι που έφτιαξε ειδικά γι' αυτό τον σκοπό στον Αετό και μέσα σε τουριστική περιοχή και η Τερνα ετοιμάζει αιολικό όλεθρο στον Καβοντόρο με τις διπλές σε αριθμό ανεμογεννήτριες από την ENEL.

Μέσα σε όλο αυτό το πανηγύρι και με τις ευλογίες του Δασαρχείου η εταιρεία Σοφράνο (Ελλάκτωρ) τοποθετεί 3 ανεμολογικούς ιστούς ακριβώς δίπλα από το Νημποριό στις θέσεις Καστρέζα, Πυργάκι και Πυργάρι, καθώς και σε θέσεις κοντά στα Μεσοχώρια, στα Πορτολάφια και στο χωριό Κελλιά (Στύρα). 

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται και στην εταιρεία Quest που πήρε άδεια για την τοποθέτηση ανεμολογικών ιστών στις θέσεις Αγκάθι και Αχλαδιά κοντά στην Ακρόπολη των Στύρων. Επίσης τοποθετεί ιστό στη θέση Ρίγανη, σε ένα πανέμορφο μέρος ανάμεσα στα χωριά Μελισσώνα και Πόθι. Για όσους γνωρίζουν κάπως την περιοχή, ανεμογεννήτριες θα μπουν στα βουνά δεξιά καθώς πάμε από Χάνια προς Πόθι/Γιαννίτσι, και ακριβώς πάνω από τους αμπελώνες. Ολοι οι πιο πάνω ιστοί αφορούν αιολικές εγκαταστάσεις με άδεια παραγωγής.

Και επειδή στο Ακταίο ρίχνουν μαύρο δάκρυ, γιατί θεωρούν ότι δεν έχουν το μερίδιο που δικαιούνται στις αιολικές περιπτύξεις, μας προέκυψαν και δύο ανεμολογικοί ιστοί πολύ κοντά στο χωριό σε σημείο που δεν έχει ακόμα κατεθεί αίτηση για σταθμό. 

Και αυτοί οι ιστοί βεβαίως με τις ευλογίες του αρμόδιου Δασαρχείου που θα γραφτεί κάποτε στην Ιστορία με μαύρα γράμματα για τον ρόλο που έπαιξε σε αυτή την ασύλληπτη καταστροφή. 

Επίσης από πληροφορίες που έχουμε, το Γιαννίτσι που ήδη υποφέρει από τον θορύβο του σταθμού που βρισκεται ακριβώς πάνω από το χωριό, θα περικυκλωθεί και από άλλες πλευρές. Δεν θα μείνει ούτε πέτρα πάνω στην άλλη. 

Στο σφυρί μπαίνουν και τοποθεσίες μεταξύ των κάστρων της Σιλόσας και της Φυλάγρας. Και γιατί όχι; Μήπως υπάρχει Αρχαιολογική Υπηρεσία που λειτουργεί σωστά;

Και κάτι για τους άπληστους: Η υστεροφημία αναφέρεται στη μετά θάνατον δόξα, η οποία αποκτάται μετά κόπου και μόχθου. 'Εντιμος βίος, ανθρωπιά, αλτρουισμός, ανιδιοτελής προσφορά ... λέξεις άγνωστες για κάποιους που έχουν για μοναδικό Θεό το χρήμα.

Αντί Αιολικό Μέτωπο Καρυστίας











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...