Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Απολογισμός Εκτέλεσης Έργων και Υλοποίησης Μελετών Κοινότητας Κύμης

Επιστολή του Πρόεδρου της Κοιν. Κύμης 
ΤΣΥ Αγγελή Γ. Μαργέλη για τον Απολογισμό Εκτέλεσης Έργων και Υλοποίησης Μελετών Κοινότητας Κύμης.

1.Με το τέλος του έτους να πλησιάζει, παρουσιάζουμε την κατάσταση από πλευράς εκτέλεσης έργων και υλοποίησης μελετών στην Κοινότητα Κύμης, πιστεύοντας ότι μέχρι την ολοκλήρωση του 2020 δεν θα υπάρξει καμία σοβαρή αλλαγή. 

2. Κατ΄ αρχήν δεν έγινε καμία εργασία καθαρισμού ρεμάτων αρμοδιότητας Περιφέρειας, αν και το 2019 οι εργασίες μετά από τις καταπτώσεις στο δρόμο Πλατάνας – Στομίου, είχαν διακοπεί και δεν συνεχίσθηκαν. Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι εργασίες καθαρισμού ρεμάτων όπου έγιναν το 2019, είχα άριστα αποτελέσματα, αλλά δεν ολοκληρώθηκαν. 

3. Τα προβλήματα επιπέδου Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, έχουν αναφερθεί κατά επανάληψη στα αρμόδια όργανα του Δήμου, με τελευταία ενημέρωση με τα (α), (β) και (γ) σχετικά. 

4. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει συλλέξει στοιχεία που αφορούν την σύνταξη μελετών στην περιοχή της Κύμης και ειδικά: 

α. Για την Λαική Αγορά Κύμης 

β. Για τον δρόμο στο Μισόκαμπο και ειδικά στην περιοχή Αυγελοπήγαδο. 

γ. Για τον δρόμο Κύμη – Σουτσίνι, στην περιοχή Λένωση. 

Έγιναν οι μελέτες και πότε θα υλοποιηθούν; Η σύνταξη μελετών δεν λύνει το πρόβλημα. Η καθυστέρηση αποκατάστασης αυξάνει το κόστος. 

5. Με το (γ) σχετικό έχουν αναφερθεί τα υπόλοιπα έργα που προβλέπονται με μελέτες του 2017 και δεν έχουν υλοποιηθεί. Υπάρχει πρόβλεψη; Το Υπόλοιπο της δαπάνης για την αποκατάσταση των επιπτώσεων από τις καταστροφές του Ιανουαρίου του 2017, τις χιονοπτώσεις, όπου είχε διατεθεί το ποσόν των 180.000 ευρώ αρχικά, πότε θα υλοποιηθούν; Υπάρχει πρόβλεψη; 

6. Η Δ.Ε. Κύμης έχει υποβάλει μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσία του Δήμου το 2018 για πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τον κυκλώνα «Ζορμπά» και που πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα στο 2ο ΔΣ Κύμης. Δόθηκαν από την Κυβέρνηση χρήματα, αλλά στη συγκεκριμένη μελέτη δεν συμπεριελήφθη στα έργα. Τι θα γίνει; 

7. Τονίζουμε ιδιαίτερα τις βλάβες και φθορές που δημιουργήθηκαν κατά την αποκατάσταση των κατολισθήσεων την άνοιξη του 2020 και αποκαταστάθηκαν προκειμένου να γίνουν οι δρόμοι λειτουργικοί. 

8. Επισημαίνουμε τα παραπάνω, θεωρώντας σίγουρη την επιδείνωση της υπάρχουσας κατάστασης κατά την διάρκεια του χειμώνα, αλλά και την εγκατάλειψη και υποβάθμιση της περιοχής. 

9. Παρακαλούμε για τις κατά την κρίση σας για άμεσες ενέργειες, την ενημέρωσή μας αλλά και προκειμένου συμπεριληφθούν στα προγράμματα του 2021. 

Ο Πρόεδρος της Κοιν. Κύμης ΤΣΥ 
Αγγελής Γ. Μαργέλης 
Αντιστράτηγος ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...