Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου και μεταξύ άλλων θεμάτων συζήτησε για τον ορισμό Νομικών για την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών.

Η υπεράσπιση αυτών των συμφερόντων του Δήμου και η προσφορά Υπηρεσιών προς τους πολίτες είναι οι βασικές υποχρεώσεις όλων των στελεχών του Δήμου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Δημάρχων, οι οποίοι έχουν ορκιστεί για αυτές τις υποχρεώσεις. 

Όπως είναι γνωστό στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν χαθεί από τον Δήμο και τα Νομικά πρόσωπα, σημαντικά ποσά με διάφορους τρόπους. Κυρίως όμως με έργα που δεν έγιναν ποτέ αλλά πληρώθηκαν. 

Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ότι είναι δυνατό να επιστραφούν αυτά τα ποσά (περίπου 2,5 εκ. €) στο Δήμο και στις επιχειρήσεις και τα άλλα Νομικά πρόσωπα. 

Επομένως την Παρασκευή 16/10 στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έπρεπε όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να τοποθετηθούν θετικά στην διεκδίκηση των ποσών που έχουν χαθεί, γιατί αυτή είναι η βασικότερη υποχρέωσή μας. Να υπερασπιστούμε το Δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των Δημοτών. 

Δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι είχαν γίνει πολλές συνεννοήσεις, ώστε να μη περάσει η πρόταση για τον ορισμό των Νομικών εκπροσώπων του Δήμου, ώστε ο Δήμος να μην έχει φωνή την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ,όπου εκδικάζεται η πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση. 

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι απουσίες (τρείς τον αριθμό) δεν ήταν τυχαίες. Ήταν μέρος της προσπάθειας να στερηθεί ο Δήμος της Πολιτικής Αγωγής. 

Για τα ποσά που θα διατεθούν στους τρείς (3) Δικηγόρους, περίπου 30.000€ συνολικά, διακρίναμε «δάκρυα» σε κάποιους και κάποιες Συμβούλους ενώ την ίδια στιγμή δεν είχαν καμία δυσκολία να συμβάλλουν ώστε να χαθούν οριστικά τα 2,5 εκ. € περίπου. 

Οι δύο (2) παρατάξεις της Ελάσσονος αντιπολίτευσης, χωρίς καμία δυσκολία τοποθετήθηκαν απέναντι στο Δήμο και στους Δημότες. Η μία με τη φυσική της παρουσία και η άλλη με την απουσία και με κείμενο το οποίο χρησιμοποιήθηκε σαν προστασία από τις φυσιολογικές κριτικές. 

Η πρόταση τελικά πέρασε στην ψηφοφορία με ισοψηφία (11-11) με την ψήφο του προέδρου, η οποία σε αυτές τις περιπτώσεις, ισοψηφίας, υπερισχύει και έτσι υπερψηφίστηκε. 

Όμως δεν παύει να είναι γεγονός ότι το βράδυ της Παρασκευής 16/10/20, γράφτηκε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δήμου, ενώ αυτός που έχει δημιουργήσει όλα αυτά που ταλανίζουν τον Δήμο, αντί να σιωπήσει, βγήκε και κατήγγειλε τον Πρόεδρο γιατί δεν παραβίασε τον Νόμο και έκανε σωστά τη διαδικασία. Εκεί φθάσαμε, να γίνει και κατήγορος, αντί να σιωπά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...