Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των οικισμών Πευκόδασος – Λιθοσωρός (Χαλκιδα) και Αλκυονίδες (Ερέτρια)

Μετά τη συγκέντρωση 84 υπογραφών, για την αλλαγή του σάπιου αγωγού νερού και την πυροπροστασία της περιοχής μας, που έγινε και απόφαση του Δ.Σ. και της Γενικής Συνέλευσης του Τοπικού Συλλόγου, στις 25.7.20, κοινοποιήσαμε Υπόμνημα με τα αιτήματά μας στους 2 Δήμαρχους, τον Περιφερειάρχη, Κόμματα, ΔΕΥΑΧ, κλπ

Ύστερα από την απάντηση που πήραμε από κόμμα και συγκεκριμένα το ΚΚΕ, αφού μόνο αυτό απάντησε 26.8.20 

Καλέσαμε στις 19.9.20 όσους υπόγραψαν για ενημέρωση και για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας, κι αυτό γιατί, δεν είχαμε κανένα νέο από τη Δήμαρχο Χαλκίδας και τον Περιφερειάρχη, ενώ η απάντηση του Δήμαρχου Ερέτριας ότι, οι δρόμοι είναι ασφαλτοστρωμένοι!!.., ότι ο οικισμός μας είναι εκτός σχεδίου και δεν υφίσταται!! κ.α., προκάλεσε οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους. 

Αποφασίσαμε και πήγαμε στους Δήμαρχους 

Α) στο Δήμαρχο Ερέτριας(21 Σεπτ). Ήρθε στον οικισμό μας (Αλκυονίδες) στις 24 Σεπτ., είδε τα πραγματικά μας προβλήματα και δεσμεύτηκε ότι θα μας απαντήσει μέχρι τις 10 0κτ., γραπτά και με χρονοδιάγραμμα σύντομο για τη λύση τους, το οποίο θα εισηγηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Β) Στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβ. Χαλκίδας στις 23 Σεπτ., δώσαμε στη Δήμαρχο το Υπόμνημά μας ξανά και σε πολλούς Δημ. Συμβούλους 

Γ) συναντηθήκαμε στις 7 Οκτώβρη με τη Δήμαρχο και τη νέα πρόεδρο της ΔΕΥΑΧ και μας υποσχέθηκαν ότι η αλλαγή του σάπιου αγωγού-πάνω από 25 χρόνια διακοπές νερού και αμφίβολής ποιότητας νερού), θα περιληφθεί σαν πρόταση..στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης». Δεν δεσμεύτηκε όμως ότι θα παραμείνει, ούτε και ότι θα χρηματοδοτηθεί σίγουρα και θα εκτελεστεί το έργο αυτό πού είναι ζωτική μας ανάγκη. 

Για την ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, μας είπε ότι αρμόδιος είναι ο αντιδήμαρχος (κ.Σέρρας) 

Δ) Στις 15 0κτώβρη ήρθε ο αντιδήμαρχος στους οικισμούς μας, κράτησε σημειώσεις και φωτογραφίες για όλα τα σχετικά προβλήματα, μας είπε ότι είναι θετικός σε όλα.., θα συνεννοηθεί με τη Δήμαρχο για το τι θα κάνουν για τη λύση τους και πότε θα το εισηγηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Ε) στις 16 Οκτώβρη ξαναήρθε στις Αλκυονίδες ο Δήμαρχος Ερέτριας με την υπεύθυνη πυροπροστασίας. Μας ξανά υποσχέθηκε ότι, η ΟΔΟΣ ΚΛΕΙΟΥΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΗ, θα ασφαλτοστρωθεί και θα είναι πλήρως έτοιμη πριν το Πάσχα του 2021. 

Θα τοποθετήσει τον απαραίτητο αριθμό κατάλληλων κάδων σκουπιδιών στην περιοχή μας (αρκετοί κάτοικοι μεταφέρουν τα σκουπίδια-οικιακά και σακούλες με κλαριά-φύλλα)σε τυχαίους κάδους της ευρύτερης περιοχής της Ερέτριας η του Βασιλικού) και θα υπάρχει συχνή και σωστή αποκομιδή. Για την πυροπροστασία μας είπε ότι υπεύθυνη είναι ή.. υπάλληλος για την πυροπροστασία, η οποία θα δει το σκαρίφημα της περιοχής που της δώσαμε και θα συνεννοηθεί με τον Δήμαρχο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι ελλείψεις φωτισμού, θα τακτοποιηθούν κ.α. 

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε Να συζητηθούν άμεσα στα 2 Δημοτικά Συμβούλια με συγκεκριμένες αποφάσεις και ενέργειες για τις λύσεις τους. 

Γείτονες και φίλοι, 

Διαμαρτυρόμαστε για την κοροϊδία που δεχόμαστε εδώ και χρόνια από όλες τις Δημοτικές Αρχές και από όλες τις Κυβερνήσεις. 

Πάντα δεν έχουν χρήματα για έργα λαϊκών αναγκών τα ταμεία είναι άδεια και πάντα φταίει ο προηγούμενος.. 

Ως εδώ όμως. Τέρμα τα μεγάλα λόγια, οι ανέξοδες υποσχέσεις. Δεν επαναπαυόμαστε με τις προφορικές υποσχέσεις. 

Δ ι ε κ δ ι κ ο ύ μ ε συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα προστασίας της ζωή μας, της περιουσίας μας και για το πράσινο. 

Θέλουμε αλλαγή επιτέλους του σάπιου αγωγού νερού. Θέλουμε να πίνουμε νερό πόσιμο, χωρίς διακοπές και φτηνό. 

ΟΙ συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού κατοίκων –παρά το ότι είμαστε στην αρχή του χειμώνα-δείχνουν την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, να ενημερώνουμε τη γειτονιά μας και τους φορείς. 

Συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση για κάθε ένα από τα δίκαια αιτήματά μας. 

Γείτονες και φίλοι 

Η οργανωμένη διεκδίκηση με συνέχεια, μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα. 

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. 

Δεν κουραζόμαστε, δεν επαναπαυόμαστε. 

Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα μέχρι να δούμε στην πράξη, τη λύση των προβλημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...