Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Ανακοίνωση της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ για τα κρούσματα κορονοϊού στην Κάρυστο

Μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας 
και προστασίας της Υγείας

Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει γνωστά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε συμπολίτες μας στην Κάρυστο. Μάλιστα το ένα εξ αυτών αποτελεί εργαζόμενη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη και περαστικά! 

Η διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση γίνεται με βάση τις λεγόμενες αντοχές της οικονομίας, δηλαδή τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων και όχι με κριτήριο την προστασία της δημόσιας Υγείας. 

Αυτό αποδεικνύει δυστυχώς και ο τρόπος αντιμετώπισης των κρουσμάτων στην περιοχή μας τις τελευταίες μέρες: 

§ Σύμφωνα με τα ελλιπή πρωτόκολλα που εφαρμόζει ο ΕΟΔΥ η εργαζόμενη του Νοσοκομείου ενώ γύρισε από την άδεια έκανε τεστ και έπιασε δουλειά πριν βγει το αποτέλεσμα. Έτσι, τέθηκε σε καραντίνα σημαντικός αριθμός εργαζομένων του Νοσοκομείου και το Νοσοκομείο ακύρωσε όλα τα ραντεβού και εξετάσεις την Παρασκευή για να πραγματοποιηθεί απολύμανση. 

§ Αφού έγιναν γνωστά τα κρούσματα εργαζόμενοι και επαγγελματίες της πόλης μας που είχαν υποψίες για επαφή με πιθανά κρούσματα, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ατομική ευθύνη, προσπαθούσαν για ώρες να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ για να λάβουν οδηγίες. Όταν μετά από ώρες κατάφεραν να επικοινωνήσουν οι οδηγίες του ΟΕΔΥ ήταν ασαφείς, παρέπεμπαν στην «ατομική ευθύνη» του καθενός για αυτοπεριορισμό ή για απολύμανση χώρων. 

§ Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση ούτε στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ούτε στο λαό της περιοχής για την εξέλιξη της ιχνηλάτησης των επαφών και των τεστ που έχουν γίνει. 

Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, αναδεικνύουν την ανάγκη να παρθούν έστω και τώρα ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και προστασίας της Υγείας του πληθυσμού. Συγκεκριμένα: 
  • 1. Να προσληφθεί, με μόνιμες σχέσεις εργασίας, όλο το αναγκαίο προσωπικό στο Νοσοκομείο Καρύστου ώστε να ανταπεξέλθει στην πίεση που θα ασκηθεί το επόμενο διάστημα για να συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο λαό της περιοχής. 
  • 2. Να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου. 
  • 3. Να πραγματοποιηθούν άμεσα δειγματοληπτικά τεστ στον πληθυσμό της περιοχής. 
  • 4. Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ σε χώρους που συγκεντρώνονται πολύς κόσμος όπως το Νοσοκομείο, τα Super Market, ο Δήμος και τα σχολεία. 
  • 5. Μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολείων με σπάσιμο των τμημάτων, πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών και καθαριστριών. 
Κομματική Οργάνωση Καρύστου του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...