Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020

Απόσπασμα της κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσαν οι επιτροπές πλημμυροπαθών Ληλαντίου, Καστέλλας και Πολιτικών

"Οι συνθήκες στις περιοχές μας 2 μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες"

Απαιτούμε τα επιδόματα -των 600€ των 5000 και των 6000 για οικοσυσκευή - να δοθούν τώρα γιατί είναι θέμα επιβίωσης. Έχουν πάρει τα 600€ το 1/5 όσων έκαναν αίτηση περίπου και στους 2 δήμους.

Πολλοί απορρίπτονται λόγω ότι ο νόμος αποκλείει βοηθητικούς χώρους, υπόγεια και άλλα. Το επίδομα των 5000€ μπορεί να μη δίνεται ολόκληρο γιατί υπόκειται σε κριτήρια εισοδηματικά και άλλα και έχει μόνο δοθεί στο 50% όσων έκαναν αίτηση. Το επίδομα για οικοσκευή έως 6000€ μόλις άρχισε να δίνεται, κι αυτό πετσοκομμένο. 

Δεν υποχωρούμε από το αίτημα για 100% αποζημίωση σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ξαναγίνει καταγραφή που να περιλαμβάνει όλες τις ζημιές που υπέστησαν οι κατοικίες, τα καταστήματα, τα αγροκτήματα και τα αυτοκίνητα. 

Απαιτούμε να γίνει άμεσα ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη να ξεκινήσουν τα απαραίτητα έργα άμεσα να προστατευτούν η ζωή και η περιουσία μας γιατί μπροστά μας έχουμε και τον χειμώνα.

Έχουν πρόβλημα και οι 3 γέφυρες μετά την πλημμύρα Αφρατίου, Φύλλων και Βασιλικού. Άμεσα να αποκατασταθούν.

Απαιτούμε απαλλαγή από τον λογαριασμό νερού, τα δημοτικά τέλη, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ και τη φορολογία και όχι απλά αναβολή της πληρωμής τους.

Πρέπει να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός. Υπάρχουν σπίτια και στους δύο δήμους που ακόμα δεν έχουν καθαριστεί ούτε οι αυλές τους. 

Συγκεκριμένα στην Όαση στο Μπούρτζι υπάρχουν ακόμα τόνοι λάσπης σε βουνά. Ανάγκη η αποκατάσταση του οδικού δικτύου -οι δρόμοι είναι κατεστραμμένοι. Ανάγκη να ξαναγίνει ψεκασμός στην περιοχή το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι μεγάλο. Τέλος, δεν υπάρχει ταχυδρόμος που να εξυπηρετεί το χωριό- αφού βγήκε σε άδεια η προηγούμενη υπάλληλος δεν έχει αντικατασταθεί. 

Οι κάτοικοι που έχουν μείνει χωρίς αυτοκίνητα αδυνατούν να πηγαίνουν στη Χαλκίδα όπως τους είπαν από το ταχυδρομείο.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ-ΠΙΕΖΟΥΜΕ-ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 10:30 το πρωί καλούμε σε κινητοποίηση στην Παλιά Γέφυρα στη Χαλκίδα όπως αποφάσισαν οι συνελεύσεις κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...