Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κύμης- Αλιβερίου για την κατανομή εποχικού προσωπικού

Στις 30 Μαρτίου 2020 πληροφορηθήκαμε για την διεξαγωγή πρόσληψης εποχικών πυροσβεστών με Αριθ. Πρωτ. 17980 οικ. Φ. 211.5 του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος με ΘΕΜΑ: «Προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη χιλίων τριακοσίων (1300) ιδιωτών ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου».

Διαπιστώσαμε όμως ότι ενώ η Εύβοια θα πάρει στο σύνολο της 100 (εκατό) Πυροσβέστες Εποχικής απασχόλησης με την κατανομή που θα γίνει στις

Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κύμης έχει εξαιρεθεί. 


Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει αρνητικό αποτέλεσμα δεδομένου ότι η πρόσληψη έχει πενταετή διάρκεια, στις ήδη αυξημένες ανάγκες για πυρασφάλεια στην περιοχή μας. Να θυμίσουμε πως για την Εύβοια η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη αρχίσει, νωρίτερα από την υπόλοιπη χώρα, καθώς ο κίνδυνος είναι αυξημένος. 

Επίσης, λόγο του κορονοϊού και των αναγκαίων μέτρων προστασίας του προσωπικού οι ανάγκες είναι ακόμη περισσότερο αυξημένες. 

Το Π.Κ. Κύμης συνυπολογίζοντας τον μεγάλο τομέα ευθύνης του (εκτείνεται από Μετόχη, Μανίκια, Μακρυχώρι, Κονίστρα, Κύμη, και Οκτωνία, Αγίο Γεώργιο, Αυλωνάρι) και λόγω του ότι η δύναμη του προσωπικού είναι ήδη μειωμένη, δικαίως χρήζει να ενισχυθεί με περισσότερο προσωπικό. 

Η μελλοντική αξιοποίηση του λιμανιού της Κύμης, ήδη χρησιμοποιείται για εκφόρτωση των ανεμογεννητριών αυτήν την περίοδο, η αύξηση του εναλλακτικού τουρισμού (πεζοπορία αναρρίχηση) η δημιουργία της παγκόσμιας πίστας αναρριχητών στα Μανίκια δικαιολογούν αυτήν την ενίσχυση. 

Στερώντας το στοιχειώδες δικαίωμα αύξησης του προσωπικού, μειώνεται η παρεχόμενη πυρασφάλεια σε αυτήν την περιοχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ταυτόχρονα μειώνεται το αίσθηµα ασφάλειας των πολιτών, καθώς και των άλλων παροχών που προσφέρει αυτή η κατανομή. 

Στόχος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου θα πρέπει να είναι η αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Κύμης και Αλιβερίου και η αναγκαιότητα να προωθηθούν σε Δ΄ Τάξεως και Γ΄ Τάξεως Σταθμούς αντίστοιχα, ώστε να µην πληρώσουν για πολλοστή φορά τις συνέπειες των αντιλαϊκών επιλογών οι πολίτες του δήμου μας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανάγκες και των δυο κλιμακίων είναι αυξημένες, λόγω της γεωγραφικής θέσης που έχουν, του μεγάλου χώρου ευθύνη τους και την αύξηση του όγκου των συμβάντων που καλούνται να ανταπεξέρθουν. Το αποδεικνύουν και οι πρόσφατες πλημμύρες στο δήμο μας που πλήττεται για τρίτη φορά αυτό τον χειμώνα. 

Για τους παραπάνω λόγους η εξαίρεση του Κλιμακίου Κύμης δεν μας βρίσκει σύμφωνους. 

Ξαναέρχονται στην μνήμη μας λογικές του παρελθόντος που αφορούσαν την κατάργηση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων και την ίδρυση μιας υπηρεσίας στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου, όπως επιδιώχθηκε να γίνει το 2017, λογικές που θα πρέπει να απορριφτούν πλήρως. 

Κύριε Δήμαρχε, σας ζητάμε άμεσα να απαιτήσετε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και να παρέμβετε προς κάθε υπεύθυνο ώστε να υπολογιστεί στην κατανομή του εποχικού προσωπικού και το Π.Κ. Κύμης χωρίς να στερηθούν προσλήψεις άλλα Π.Κ. 

Κύριε Πρόεδρε, σας ζητάμε στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να τεθεί το θέμα αυτό προς συζήτηση για τη λήψη απόφασης υπέρ της άμεσης ενίσχυσης του Π.Κ. Κύμης καθώς και της υιοθέτησης του αιτήματος για αναβάθμιση των Π.Κ. Κύμης και Αλιβερίου σε Δ΄ Τάξεως και Γ΄ Τάξεως Σταθμούς αντίστοιχα. 

Με εκτίμηση, 
Κέκης Κώστας, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...