Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας: Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία

Το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων προσυπογράφει το πλαίσιο του Συνδικάτου Τροφίμων και Ποτών και στηρίζει την Πανελλαδική ημέρα δράσης για την Υγεία, την στήριξη των μαχόμενων υγειονομικών και του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η πανδημία ήρθε να αποκαλύψει με τον πιο τραγικό τρόπο το μέγεθος της υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας σε όλον τον κόσμο προκειμένου να
εξασφαλίζεται χρήμα για την κερδοφορία των λίγων.

Η πανδημία ήρθε να επιβεβαιώσει ότι όλες οι κυβερνήσεις έχουν ευθύνη και έχουν βάλει το λιθαράκι τους σε αυτήν την κατάντια. Αποδεικνύεται και από την πανδημία ότι ήταν συνειδητή επιλογή τους καθώς ακόμα και τώρα που έχει υπάρχει η λεγόμενη δημοσιονομική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή αξιοποιείται για να χρηματοδοτούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι η υγεία. 


Στηρίζουμε τα αιτήματα των υγειονομικών και απαιτούμε από την κυβέρνηση της ΝΔ να τα ικανοποιήσει, είναι έγκλημα να παίζει με την υγεία των εργαζομένων και του λαού. 

1. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υγεία όπου πριν την πανδημία υπήρχαν 30.000 κενές θέσεις. Οι προσλήψεις που εξαγγέλθηκαν είναι σταγόνα στον ωκεανό. Το νοσοκομείο της Χαλκίδας που έχει 290 κενές θέσεις προσέλαβε περίπου 30 και μάλιστα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. 

2. Να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο νέο κτίριο του νοσοκομείου Χαλκίδας που με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων εκκρεμούν και να εκτιμήσουν οι υγειονομικοί το βαθμό αξιοποίησή του σε αυτές τις συνθήκες. 

3. Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας υγείας. 

4. Να δοθούν επαρκείς ποσότητες σε μέσα προστασίας υγειονομικών – ασθενών 

Καλούμε τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων την επίθεση της εργοδοσίας που με τις πλάτες της κυβέρνησης ξεσαλώνει στους χώρους δουλειάς. 

· Να ακυρωθούν τώρα όλες οι αντεργατικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε η κυβέρνηση. 

· Να εξασφαλιστούν πρόσθετες άδειες στις ευπαθείς ομάδες αλλά και το εισόδημα εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων του κλάδου. 

· Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. 

· Αναστολή πληρωμών δημοσίου, τραπεζών, κατάργηση πλειστηριασμών – κατασχέσεων. Καμιά διακοπή σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. 

Παραδίδουμε την παρούσα ανακοίνωση στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Χαλκίδας ως ψήφισμα στήριξης και αναγνώρισης του αγώνα όλων των υγειονομικών. Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας και ο λαός της Χαλκίδας θα ενημερωθεί για αυτές τις διεκδικήσεις. 

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ – ΤΑ ΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ 

Στηρίζουμε την αυριανή κινητοποίηση στις 12:00 το μεσημέρι στην πύλη του νοσοκομείου Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...