Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων

Δήλωση Γιώργου Μαρίνου, μελους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή Εύβοιας: Να παρθούν μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των εργαζομένων

Να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και στήριξης των
εργαζομένων”. 

• Να αντιμετωπιστεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις η χρόνια υποχρηματοδότηση της Υγείας και οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, που έχει προκαλέσει η αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων. Οι ευθύνες είναι πολύ μεγάλες.

• Το ΚΚΕ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις μονάδες υγείας, είναι δίπλα στο λαό μας που δοκιμάζεται απο την επιδημία του Κορονοϊού. 

ΤΩΡΑ! Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΕΤΡΑ 

Οι υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, πρέπει να συνοδεύονται με κυβερνητικά μέτρα, που να διασφαλίζουν ταυτόχρονα και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας:

1ον. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού για να ανοίξουν όλα τα κλειστά κρεβάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, αλλά και για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία όλων των μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Άμεσα, να καλυφθούν με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλα τα κενά και οι ανάγκες του Νοσοκομείου της Χαλκίδας, της Κύμης και της Καρύστου, αλλά και των Κέντρων Υγείας, να διατεθούν τώρα όλα τα αναγκαία μέσα στο προσωπκό. 

2ον. Να εξασφαλιστεί πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια. 

3ον. Με κυβερνητική απόφαση να διασφαλιστούν πρόσθετες άδειες, με πλήρεις αποδοχές και ασφάλιση: 

- Σε όσους εργαζόμενους νοσούν.

- Σε όσους εργαζόμενους αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους, λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης.

- Σε όσους καλούνται να αναλάβουν τη φροντίδα άρρωστου παιδιού ή ηλικιωμένου μέλους της οικογένειάς τους.

- Σε όσους καλούνται να παραμείνουν με τα παιδιά τους στο σπίτι, εξαιτίας του προληπτικού κλεισίματος των σχολείων και των βρεφονηπιακών σταθμών.

4ον. Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των λαϊκών νοικοκυριών.

5ον. Το συνολικό κόστος πρέπει να το αναλάβει το ίδιο το κράτος, οι διάφοροι, επίσης, μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι οι εργαζόμενοι, μισθωτοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα ή οι αυτοαπασχολούμενοι στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο.

Στη Β. Εύβοια που ήδη εντοπίστηκαν κρούσματα απαιτείται:

- Η ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε Ιστιαία και Μαντούδι με τα αναγκαία υλικά και προσωπικό, κρεβάτια, απολυμαντικά κλπ. Στην Ιστιαία δεν έχει δοθεί επιπλέον εξοπλισμός πλην 3 στολών 

- Να μεγαλώσει ο στόλος του ΕΚΑΒ, με παραπάνω ασθενοφόρα για να εξυπηρετήσουν διακομιδές ασθενών

- Να ενισχυθεί το Βοήθεια στο σπίτι που απευθύνεται σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που αποτελούν ευπαθής ομάδες

- Να υπάρχει σε διαθεσιμότητα καράβι στη Βόρεια Εύβοια για έκτακτη διακομιδή στο Νοσοκομείο αναφοράς στη Λαμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...