Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα από Τετάρτη

Την αναστολή λειτουργίας από την Τετάρτη και των εμπορικών καταστημάτων που έχουν συναλλαγές με το κοινό από την Τετάρτη απιοφάσισε η κυβέρνηση, ενώ διαψεύδεται η φήμη για επικείμενη καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε ενημέρωση που έγινε μέσω live streaming η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη διαβεβαίωσε παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία, τα σουπερμάρκετ, ό,τι συνδέεται με την αλυσίδα τροφοδοσίας, τα πρατήρια καυσίμων, καθώς και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και

λοιπές υπηρεσίες. Το ηλεκτρονικό εμπόριο συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.


Επίσης ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμού κατ' οίκον 14 ημερών σε όποιον εισέρχεται στο εξής στην ελληνική επικράτεια, αλλά και την αναστολή ισχύος του δακτυλίου μέχρι το τέλος Απριλίου και αναστολή για δύο εβδομάδες της υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ για τους αγρότες.

Με νεότερη ενημέρωση του προς το κοινό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, διευκρίνισε ποια καταστήματα αφορά η αναστολή λειτουργίας ως μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Όπως είπε, από μεθαύριο Τετάρτη 18 Μαρτίου κλείνουν όλα τα καταστήματα που έχουν συναλλαγές με το κοινό, δηλαδή τα εμπορικά καταστήματα.

Τα καταστήματα που δεν κλείνουν είναι τα εξής:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Καταστήματα τροφοδοσίας, όπως φούρνοι, κρεοπωλεία κ.α
Περίπτερα/μίνι μάρκετ
Πρατήρια καυσίμων
Τράπεζες
Εστιατόρια που λειτουργούν με ντελίβερι
Κούριερ – ταχυδρομικές υπηρεσίες
Συνεργεία
Pet shops
Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας
Καταστήματα με οπτικά είδη
Επίσης, διευκρίνησε πως το ωράριο λειτουργίας των  σούπερ μάρκετ θα διευρυνθεί, δηλαδή θα είναι ανοιχτά από τις  7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές.

Τέλος, δήλωσε πως θα αναρτηθεί αύριο αναλυτική λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...