Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η συγκέντρωση και η πορεία για το Πολυτεχνείο

Πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα η συγκέντρωση και η πορεία για το Πολυτεχνείο. Τα συνθήματα που κυριαρχούσαν «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικανοί», «Αγώνας, ρήξη, ανατροπή, η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική», «φτώχεια πολέμοι, ξεριζωμός, αυτός είναι ο καπιταλισμός» αντηχούσαν από εργαζόμενους, συνταξιούχους, σπουδαστές και μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια. 


Στη ομιλία του, το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, Κώστας Ντούρμας επεσήμανε:

«Σήμερα τιμάμε τους χιλιάδες εργαζόμενους, το λαό που πριν 46 χρόνια σήκωσε το ανάστημά του στη χούντα των συνταγματαρχών, στη στρατιωτική δικτατορία, στα ντόπια και ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.» 

Σημείωσε ότι το Πολυτεχνείο δεν είναι «μουσειακός θεσμός» αλλά φάρος για τους εργαζόμενους, τους σπουδαστές, κάθε λαϊκό άνθρωπο που με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης αντιστέκεται στην περιστολή εργασιακών δικαιωμάτων, συνδικαλιστικών ελευθεριών, κατακτήσεων που με αίμα και ιδρώτα έχει αποσπάσει το εργατικό – λαϊκό κίνημα. 

Τα αντιμπεριαλιστικά συνθήματα συνεχίζουν να είναι επίκαιρα για την εργατική τάξη που καθημερινά ματώνει ενώ τα κέρδη των λίγων συνεχώς αυξάνονται. 

Αυτά φέρνει η «ανάπτυξη για όλους» της κυβέρνησης της ΝΔ, που βέβαια πάτησε πάνω σε ό,τι έκανε συντρίμμια η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να κλέψουν το δικαίωμα σε κάθε εργαζόμενο, λαϊκό άνθρωπο να μπορέσει οργανωμένα να αντισταθεί σε όλες τις ανατροπές που έχουν έρθει στη ζωή του και σε αυτές που ακολουθούν. 

Όπως σημείωσε ο Κώστας Ντούρμας: «Για να το πετύχουν αυτό αξιοποιούν και το μαστίγιο. Κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου, παρέμβαση στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων, ηλεκτρονικό φακέλωμα στα συνδικάτα, επιπλέον εμπόδια για την κήρυξη απεργίας και το πιο πρόσφατο, σχέδια για περιορισμό των διαδηλώσεων σε μια λωρίδα του δρόμου ή στο… πεζοδρόμιο. 

Καταδικάζουμε την παραβίαση του Ασύλου με την εισβολή των ΜΑΤ τη Δευτέρα 11/11 στην ΑΣΟΕΕ και την επίθεση κατά των φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το απαράδεκτο λοκ-ουτ που αποφάσισε η πρυτανεία της σχολής. Παίρνουν προκαταβολικά τα μέτρα τους γιατί ξέρουν ότι η πολιτική τους θα γεννά δυσαρέσκεια και αγανάκτηση. 

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, αξιοποιώντας όλη τη βρώμικη δουλειά που είχαν κάνει οι προκάτοχοί της, του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέπει τη χώρα σε ένα απέραντο ορμητήριο πολέμου, όπου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ μπορούν να σπέρνουν το θάνατο σε άλλους λαούς για τα ματωμένα συμφέροντα των μονοπωλίων. Ταυτόχρονα, όμως, η Ελλάδα γίνεται στόχος, «μαγνήτης» επιθέσεων σε περίπτωση περαιτέρω όξυνσης των ανταγωνισμών, που ήδη στην περιοχή μας είναι έντονοι.» 

Σημείωσε ότι αποτελεί υποκρισία ο ισχυρισμός τους ότι το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας καθώς και ότι δεν είναι εχθρός μας οι πρόσφυγες που θαλασσοπνίγονται για να σωθούν από τον πόλεμο, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. 

«Απομονώνουμε το ρατσιστικό – ξενοφοβικό δηλητήριο που προσπαθούν διάφοροι να σπείρουν και με αφορμή την εγκατάσταση και άλλων προσφύγων στην Εύβοια. Κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη από αύριο κιόλας! Υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα που θα ξεκινήσουν μαθήματα στο 2ο Λύκειο και Γυμνάσιο, στα ΕΠΑΛ και στο 5ο Γυμνάσιο αύριο το πρωί με την έναρξη του ωραρίου. 

Διεκδικούμε σήμερα: 

· Να κλείσουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, η βάση της Σούδας, οι άλλες μονάδες και τα στρατηγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα. ΟΧΙ πυρηνικά στον Άραξο. 

· Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους. Να επιστρέψουν όλες οι μονάδες και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων από αποστολές στο εξωτερικό. 

· Να φύγουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ από τη χώρα και τα Βαλκάνια. Έξω και οι στόλοι τους από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο. 

· Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ. 

· Κάτω τα χέρια από Χιλή – Συρία – Βολιβία. 

· Να καταργηθεί το αίσχος των hot spots, ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους τους πρόσφυγες. 

· Απεγκλωβισμός μεταναστών-προσφύγων, τωρα! Μεταφορά τους στις χώρες προορισμού τους! Απλοποίηση όλων των διαδικασιών για τα απαραίτητα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. 

· Να παρθούν μέτρα για την ολόπλευρη κοινωνική ένταξη όσων παραμείνουν στη χώρα μας. Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και η παροχή υγείας και πρόνοιας σε όλους τους πρόσφυγες.» 

Τέλος κάλεσε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων, όπου έχουν αποφασίσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, το Σάββατο 30 Νοέμβρη, 11πμ, στο εργατικό κέντρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...