Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ν.Καρυστίας για τα εγκαίνια της Εταιρίας ENEL στην Όχη

Όπως ποτέ δεν ερωτήθηκαν οι Πολίτες της Νότιας Καρυστίας για την εγκατάσταση και πλήρη ανάπτυξη της Αιολικής Βιομηχανίας της Πολυεθνικής Εταιρίας ENEL GREEN POWER HELLAS, έτσι χωρίς επίσημη ενημέρωση έλαβαν χώρα τα εγκαίνια των νέων Αιολικών σταθμών της εταιρίας στην βουνοκορφή Μύτικας του Όρους ΌΧΗ την Τρίτη 15/10/2019.

Ο Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος Ν.Καρυστίας πληροφορήθηκε το γεγονός ελάχιστες μέρες πρίν και κάλεσε Φορείς και Πολίτες σε σύσκεψη σχετικά.Δεδομένου ότι η εν λόγω εκδήλωση θα γινόταν εν κρυπτώ και αποκλείοντας την συμμετοχή των

κατοίκων ( εξαιρούμενης μιας μικρής μειοψηφίας ημετέρων οι οποίοι διέθεταν ειδική πρόσκληση), θεωρήθηκε ανοικτή πρόκληση αδιαφορίας και απαξίωσης.


Αποφασίστηκε ομόφωνα οργανωμένη αντίσταση στην άφιξη του Κυβερνητικού κλιμακίου,εντεταλμένων Συνεργείων Τηλεόρασης όπως και στελεχών από την Αθήνα της εν λόγω Εταιρίας. 

Καθώς και δύναμης καταστολής (Μ.Α.Τ.)

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των Φορέων και Πολιτών της Καρύστου, στην είσοδο της πόλης με πανώ, συνθήματα και δικαιολογημένη οργή για τις πρακτικές της Κυβέρνησης και της ENEL με στόχο την Αναπτυξιακή πολιτική που επιβάλλουν.

Ο Πρωθυπουργός κος Κυριάκος Μητσοτάκης κατέφθασε με ελικόπτερο στην θέση των εγκαινίων αποφεύγοντας κάθε επαφή με τους κατοίκους.

Τα πούλμαν με τους "ημέτερους" αναγκάστηκαν να περάσουν περιφερειακά από δύσβατους δρόμους διακινδυνεύοντας, προκειμένου να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή με τους συγκεντρωμένους στη διαμαρτυρία.

Τα εγκαίνια έγιναν κατά τα άλλα ομαλά και δεξίωση δόθηκε στο βουνό,σε πρόχειρης κατασκευής εγκατάσταση που είχε στηθεί.

Το απόγευμα αναχώρησαν όλοι όσοι συμμετείχαν πανευτυχείς, με την εικόνα καταστροφής που απόλαυσαν μαζί με τις εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες και μάλιστα ιδιαίτερα με αυτήν που έχει μπεί ακριβώς κάτω από την Ιερή κορυφή Γιούδα.

Οι Φορείς και οι πολίτες της Καρύστου ευχαριστούμε θερμά τους παράγοντες της Εταιρίας καθώς και την Ελληνική Κυβέρνηση για την αξέχαστη εμπειρία και υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να μην περάσουν και τόσο ευχάριστα στις μελλοντικές τους ενέργειες και προκλήσεις.



Μετά τιμής 
Οι ελεύθεροι Πολίτες Αγωνιστές της Νότιας Καρυστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...