Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ν.E Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στην Εύβοια

Η επικοινωνιακή καταιγίδα της Κυβέρνησης στον χώρο της υγείας φαίνεται ότι επηρέασε και βουλευτές, πολιτευτές και άλλους παράγοντες της ΝΔ στην Εύβοια.

Παρακολουθούμε με ειλικρινές ενδιαφέρον και αγωνία τις παρεμβάσεις τους για την υγεία στο νησί και μας κυριεύει η ανησυχία για την άγνοια, την ανεπάρκεια, αλλά κυρίως για τον
«κοινωνικό» τους ζήλο. 


Ας βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους: 

Η τριακονταετία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω ένα παλιό, άθλια στελεχωμένο Νοσοκομείο Χαλκίδας, στο οποίο το 2012 είχαν πετσοκοπεί κατά πολύ οργανικές του θέσεις. Άφησε ένα απενταγμένο από το ΕΣΠΑ έργο (νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας), το οποίο δεν είχε παραληφθεί από καμία Κυβέρνηση (Καραμανλή ή άλλου). 

Άλλωστε θα έπρεπε να γνωρίζουν όσοι έχουν περάσει από θέσεις υπουργικής ευθύνης ότι κανένα έργο δεν μπορεί να παραληφθεί από το Δημόσιο αν δεν έχει ολοκληρωθεί. Και για να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να υπάρχει δρόμος, ύδρευση, αποχέτευση. 

Αλλά αγαπητοί κύριοι αυτά (τα περίφημα συνοδά έργα) τα ξεχάσατε! Θεμελιώνατε νέο νοσοκομείο το 2009 σε αμφίβολης ιδιοκτησίας οικόπεδο και με προϋπολογισμό που δεν έφτανε για την ολοκλήρωση του έργου. 

Το 2017 η «ανίκανη» Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να εντάξει το νέο Νοσοκομείο στα Μεγάλα Έργα και με αυτόν τον τρόπο να ξεμπλοκάρει την χρηματοδότησή του, προβλέποντας κονδύλι όχι μόνο για τα συνοδά έργα, αλλά και αξονικό τομογράφο και μονάδα παραγωγής οξυγόνου, που σας είχαν διαφύγει. 

Παράλληλα σε αυτό το «άθλια στελεχωμένο» Νοσοκομείο έχουν προστεθεί 25 νέοι γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων (επικουρικοί)τα τελευταία χρόνια, ενώ προκηρύχθηκαν 6 μόνιμες θέσεις γιατρών για πρώτη φορά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. 

Θυμίζουμε ότι το ΕΚΑΒ, το 2014, είχε 11 ασθενοφόρα και τον Ιούνιο του 2019 είχε 23, αντίστοιχα είχε 49 άτομα ως πλήρωμα ασθενοφόρων και τον Ιούνιο του 2019 έφτασε τα 72, ενώ η Εύβοια έγινε η πρώτη περιοχή της χώρας μετά την Αθήνα που λειτούργησε με εντυπωσιακά αποτελέσματα το τμήμα Μηχανών του ΕΚΑΒ. 

Σε ότι αφορά τα ΓΝ-ΚΥ Κύμης και Καρύστου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο γλύτωσαν το λουκέτο που είχατε αποφασίσει να βάλετε το 2014, αλλά αναπτύχθηκαν σε τέτοιο βαθμό που απαιτείται η αναθεώρηση του Οργανισμού τους προκειμένου να χωρέσουν οι νέες υπηρεσίες που παρέχουν ή έχει σχεδιαστεί να παρέχουν. 

Τα Περιφερειακά Ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας του Νομού είχαν αφεθεί στην μοίρα τους – σήμερα πέρα από την ενίσχυση που έχει ήδη πραγματοποιηθεί με ιατρικό και υπόλοιπο προσωπικό έχουν προκηρυχθεί 14 μόνιμες θέσεις γιατρών (περισσότερες μαζί ποτέ άλλοτε) για τα Κέντρα Υγείας του Νομού. 

Είναι τουλάχιστον ασόβαρο ο ίδιος πολιτικός χώρος που τα πολύ πρόσφατα μνημονιακά χρόνια έδιωχνε γιατρούς, έκλεινε δομές και αντιδρούσε σφόδρα στην άρση του περιορισμού 1 πρόσληψης για κάθε 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο, σήμερα να κόπτεται για την «αναδάσωση» της καμένης γης που άφησε πίσω η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

ΥΓ: Η «αποτυχία» των ΤΟΜΥ οδήγησε την Κομισιόν και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνουν λόγο για δομές πρότυπο σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, δομές που παρά τις προεκλογικές κορώνες η Κυβέρνηση της ΝΔ θα υποχρεωθεί να διατηρήσει όχι μόνο επειδή αποτελούν εθνικό στόχο της χώρας, αλλά και επειδή ανταποκρίνονται σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. 

Πριν συνεχίσετε δε να επαναλαμβάνετε τα περί αποτυχίας καλό θα ήταν να επισκεφθείτε κάποια ΤΟΜΥ για να διαπιστώσετε το «καταστροφικό» έργο των εργαζομένων σε αυτές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...