Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Σίμος Κεδίκογλου: Η ΔΕΗ δεν πρέπει να καταρρεύσει

«Η ΔΕΗ δεν πρέπει να καταρρεύσει. Να μας απαντήσουν γιατί επέλεξαν να κρύψουν την πραγματική κατάσταση»

Κοινό μυστικό χαρακτήρισε την εκρηκτική - όπως είπε - κατάσταση που επικρατούσε στη ΔΕΗ ο Σίμος Κεδίκογλου και τόνισε ότι επανειλημμένως είχαν συζητήσει για τη «βόμβα» της ΔΕΗ και το πόσους κινδύνους εγκυμονεί μία κατάρρευση, ουσιαστικά, του
εθνικού Φορέα. 


Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Οι «Αταίριαστοι» ο βουλευτής ανέφερε, ότι είναι ευθύνη άλλων να δώσουν απαντήσεις στο ερώτημα, γιατί επέλεξαν να κρύψουν την πραγματική κατάσταση «κάτω από το χαλί», υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι θα πρέπει να μάθουν την αλήθεια για όσα συνέβησαν, όπως και για το λόγο που δεν υπήρξε καμία αντίδραση στη δραματική προειδοποίηση της οικονομικής διευθύντριας της ΔΕΗ, που είχε απευθύνει με έγγραφό της το Φθινόπωρο του 2018. 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς περί σχεδίου ξεπουλήματος της ΔΕΗ επεσήμανε χαρακτηριστικά: «προϋπόθεση για να μπορέσει να πουληθεί είναι να θέλει να την αγοράσει κάποιος και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον για τη ΔΕΗ» και συνέχισε « για να μπορέσει να σταθεί πληρώθηκε προκαταβολικά για καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν αρκεί αυτό. 

Η ΔΕΗ δεν πρέπει να καταρρεύσει και αφού συμφωνούμε σε αυτό ας συζητήσουμε ποιες είναι οι βέλτιστες μέθοδοι, αν υπάρχει άλλος τρόπος και άλλο σχέδιο για να αποφευχθεί η κατάρρευση ας μας το υποδείξουν. 

Αυτή τη στιγμή εκτός από το να μπουν στο μικροσκόπιο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές θα πρέπει να δούμε και το πώς πληρώνονται διάφορες εταιρείες και πως λειτουργούν, γιατί σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε εταιρείες με ένα laptop μεσάζοντες στην πώληση του ηλεκτρικού ρεύματος. Πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού» 

Σε ό, τι αφορά τη στρατηγική της ΔΕΗ και τις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τόνισε ότι θα πρέπει να μειωθούν τα κόστη, ενώ για την υδροηλεκτρική παραγωγή ανέφερε πως έχει μεταφέρει στον αρμόδιο υπουργό την προσωπική του άποψη, αλλά και τις εκτιμήσεις μηχανικών της Διεύθυνσης Υδροηλεκτρικών έργων της ΔΕΗ, που είχαν πριν μερικά χρόνια επισκεφθεί την Εύβοια, ότι η γεωμορφολογία όχι μόνο της Εύβοιας, αλλά και όλης της Ελλάδας προσφέρεται για την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων, γιατί υπάρχουν πολλές κλειστές φυσικές λεκάνες σε υψόμετρο και με ένα μικρό φράγμα μπορείς να παγιδεύσεις μεγάλη ποσότητα νερού σε υψόμετρο. 

Συγκεκριμένα, είπε: «διαθέτουμε μεγάλο δυναμικό και μπορούμε να πουλήσουμε άδειες σε ιδιώτες. Οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί της ΔΕΗ όχι μόνο δεν προκαλούν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, αντιθέτως, βελτιώνουν και το φυσικό περιβάλλον, ενώ και ξαναζωντανεύουν ρημαγμένα χωριά, όπως έγινε στην περίπτωση της τεχνητής λίμνης Πλαστήρα» 

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για το θέμα των Εξαρχείων και απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι με την κινητοποίηση της αστυνομίας ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε: «Κάποια στιγμή τα Εξάρχεια πρέπει να γίνουν μία κανονική συνοικία και φυσικά ούτε το να υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ σε κάθε γωνία για να αποτρέπουν επιθέσεις είναι κάτι το ευχάριστο, ούτε όμως και το να γίνονται καθημερινά επιθέσεις και επεισόδια, όπως αυτές στα γραφεία ΠΑΣΟΚ, ή να ζητούν οι κάτοικοι βοήθεια και να μη βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους. 

Μαγική λύση δεν υπάρχει και δεν είναι εύκολο ν’ αλλάξεις μία παγιωμένη κατάσταση όπου οι γνωστοί άγνωστοι ήταν κράτος εν κράτει. Οι κάτοικοι θέλουν να ζήσουν κανονικά, θέλουν να έχουν αυτή την ευκαιρία. 

Αν δεν περάσει μία δύσκολη περίοδος δεν μπορεί να επιστρέψει η κανονικότητα και τα πρώτα βήματα πρέπει να είναι δυναμικά. Πρέπει να παγιωθεί ένα αίσθημα ασφάλειας και είμαστε πιο κοντά σε αυτό απ’ ότι προηγουμένως». 

Τέλος, σχετικά με τα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών, ότι η κυβέρνηση βρήκε 9.000 υπεράριθμους συμβασιούχους ο βουλευτής δήλωσε, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί το πώς επιτεύχθηκε να είναι 20% περισσότεροι συμβασιούχοι και να μην έχουν καταγραφεί στα επίσημα στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...