Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Ντροπή! Κλείνουν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι ... για να σωθεί ο Οργανισμός της μεγάλης ρεμούλας!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
Τις τελευταίες ημέρες στο Μαρμάρι της Εύβοιας το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ έχει καταληφθεί από τους κατοίκους προκειμένου να εμποδιστεί η κατάργηση του.

Πραγματικά είναι απορίας άξιον με ποια κριτήρια πάρθηκε μια τέτοια απόφαση από τους διοικούντες των ΕΛΤΑ η οποία θα στερήσει από τους 1500 μόνιμους κατοίκους του χειμώνα αλλά και από άλλους τόσους παραθεριστές του καλοκαιριού μία τόσο σημαντική
υπηρεσία? 


Μια υπηρεσία και ένα υποκατάστημα το οποίο λειτουργεί από τα τέλη της δεκαετίας του 40' και με την οποία εξυπηρετούνται και πάρα πολλοί ηλικιωμένοι οι οποίοι από δω και στο εξής καλούνται να διανύουν τα 34 χιλιόμετρα πήγαινε έλα για την Κάρυστο με το ανάλογο σωματικό αλλά κυρίως οικονομικό κόστος?

Εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Μαρμάρι είναι η βασική ακτοπλοϊκή είσοδος της νότιας Εύβοιας στο οποίο δραστηριοποιούνται και πάρα πολλοί επαγγελματίες οι οποίοι σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς των μνημονίων που βιώνουμε θα πρέπει να επιβαρυνθούν με άλλη μία ταλαιπωρία οικονομική και γραφειοκρατική μιας και η συγκεκριμένη Κοινότητα δεν διαθέτει ούτε ένα ... υποκατάστημα Τραπέζης!

Προσωπικά διερεύνησα το θέμα και έμαθα ότι οι καταργήσεις των υποκαταστημάτων γίνονται προκειμένου να ελαττωθεί το λειτουργικό κόστος του οργανισμού ο οποίος έχει περιέλθει σε οικτρή οικονομική κατάσταση από την κακοδιαχείριση και τις σπατάλες των παρελθόντων ετών. 

Εδώ και για του λόγου το αληθές θα σας αναφέρω την προσωπική μου εμπειρία την οποία βίωσα πριν 13 χρόνια περίπου όπου στις συζητήσεις που έκανα με στέλεχος του οργανισμού να πάρω ένα δάνειο 5000€ μέσω της υπηρεσίας μου αυτός με συμβούλευε να ζητήσω τουλάχιστον 100.000€ γιατί έτσι κάνουν όλοι δηλ. οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι τους μιας και η διεκδίκηση της αποπληρωμής εκ μέρους του οργανισμού ήταν από χαλαρή ως ... ανύπαρκτη! 

Φυσικά δεν τον άκουσα αλλά σίγουρα κάποιοι άλλοι θα το έκαναν δίνοντας πιθανόν και το σχετικό "δωράκι" στον μεσάζοντα!

Έτσι φίλες/οι λειτουργούσαν κατά κόρον τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα τα οποία δανειοδότησαν παρανόμως και χωρίς εγγυήσεις Κόμματα, Πολιτικούς, Τηλεοπτικά Κανάλια και λογής λογής Αεριτζήδες που το έπαιζαν Επιχειρηματίες με αποτέλεσμα τώρα το κλείσιμο του μικρού υποκαταστήματος του χωριού μας να είναι .... η λύση για την οικονομική εξυγίανση αυτού του αμαρτωλού οργανισμού. 

Κύριοι ανευθυνουπεύθυνοι των ΕΛΤΑ αφού η ντροπή και το θράσος σας περισσεύει να ξέρετε ότι σ' εμάς θεριεύει η οργή και η αγανάκτηση και θα παλέψουμε να μην είμαστε εμείς τα θύματα από το μεγάλο φαγοπότι και τις ρεμούλες που έγιναν στον οργανισμό σας και για αυτό απαιτούμε να ανακαλέσετε εδώ και τώρα την άδικη αυτή απόφαση σας. 

Να είστε δε σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε πίσω και ελπίζουμε ότι και οι τοπικοί βουλευτές του νομού μας θα στηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας έχοντας στο νου ότι η περιβόητη αποκέντρωση και στήριξη της Ελληνικής περιφέρειας δεν μπορεί να υποστηρίζεται από το επίσημο κράτος με τέτοιες ενέργειες και καταργήσεις!

Γιάννης Δ. Πρεβενιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...