Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Περιοδεία του ΚΚΕ στο Νοσοκομείο Καρύστου

Κάλεσμα στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου Καρύστου για συμπόρευση με το ΚΚΕ ώστε "μαζί να κάνουμε την πραγματική διαφορά, για να δοθεί ώθηση στην ανάταση του κινήματος" απεύθυνε ο Δημήτρης Παρασκευάς μέλος της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωση ο οποίος περιόδευσε την Τρίτη στο Νοσοκομείο Καρύστου. Μαζί με το Δημήτρη Παρασκευά ήταν και ο γιατρός Λάμπρος Μπάνος, υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο Δ. Παρασκευάς συνομίλησε με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για την κατάσταση στην υγεία και τις θέσεις του ΚΚΕ. Υπενθύμισε πως κάτω από τις αποφασιστικές κινητοποιήσεις του προσωπικού του Νοσοκομείου και του λαού της Καρύστου τα

προηγούμενα χρόνια αποτράπηκε η υποβάθμιση του Νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας. 

Μέσα από αυτή την πίεση δρομολογήθηκαν και κάποια αυτονόητα μέτρα για την βελτίωση της κατάστασης στο Νοσοκομείο που καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφικά και πληθυσμιακά περιοχή, με δύσκολη πρόσβαση σε Χαλκίδα και Αθήνα. 

Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις του στην περιοχή και τους εκλεγμένους του στη βουλή, την Περιφέρεια και το Δήμο στήριξε αυτούς τους αγώνες. 


Μέσα από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκαν μια σειρά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στο Νοσοκομείο Καρύστου: 
  • Το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις βάρδιες του μήνα με αποτέλεσμα να γίνεται επίκληση στην ανθρωπιά του προσωπικού ώστε να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. 
  • Σημαντικό μέρος του προσωπικού, ειδικά της νοσηλευτικής υπηρεσίας, βρίσκεται υπό «εργασιακή ομηρία» μέσω διαφόρων προγραμμάτων, 8μηνα ΟΑΕΔ, ΕΣΠΑ, επικουρικοί γιατροί και άλλα, την ώρα που καλύπτει μόνιμες ανάγκες του Νοσοκομείου. 
  • Η εναλλαγή του προσωπικού του Νοσοκομείου εξαιτίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης υποσκάπτει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς ένας συμβασιούχος είτε δεν προλαβαίνει να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία, είτε μόλις την αποκτήσει λήγει η σύμβασή. 
Τα στελέχη του ΚΚΕ τόνισαν πως η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια της πολυδιαφημισμένης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την υγεία. Αποτελεί συνέχεια της πολιτικής των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, που προωθεί την «οικονομική αυτονομία» των μονάδων υγείας. Δηλαδή, την μετατροπή τους σε επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με σκοπό την κάλυψη των βασικών εξόδων τους από "ίδιους πόρους", από τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους. 

 Παράλληλα, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι μέρος των εξόδων των Νοσοκομείων να καλύπτονται από τους Δήμους. Ήδη ο Δήμος Καρύστου «φιλοξενεί» αγροτικά ιατρεία σε κτήρια του ενώ καλύπτει τη στέγαση και σίτιση των επιπλέον πληρωμάτων του ΕΚΑΒ τους καλοκαιρινούς μήνες που αυξάνονται οι ανάγκες της περιοχής. 

Κάλεσαν τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καρύστου να αντισταθούν στην «ανθυγιεινή» πολιτική υπογραμμίζοντας πως "αυτή η πολιτική πρέπει να δεχτεί πλήγματα, να καταδικαστεί με την ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, τις βουλευτικές όποτε και αν γίνουν. Αυτή είναι η επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...