Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Το ΚΙΝΑΛ - Εύβοιας για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου


Πριν λίγες ημέρες συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, του ηγέτη που σημάδεψε την πολιτική ζωή της χώρας για σαράντα και πλέον έτη.

Ενός ανθρώπου που 22 χρόνια μετά το θάνατο του εξακολουθεί να εμπνέει όλους εμάς τους νεότερους. Χαρισματικός ηγέτης, οραματιστής, δημοκράτης , ο Ανδρέας έζησε και ζει μέσα από τα έργα του και τη μεγάλη πολιτική του

πορεία.

Ο ιδρυτής της δημοκρατικής παράταξης ήταν ένας πολιτικός που αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον ελληνικό λαό. Άφησε πίσω του πιστούς οπαδούς και ορκισμένους αντιπάλους που ακόμα κι εκείνοι παραδέχτηκαν την αξία του. 


Ήταν Οκτωβρης του 81 όταν ο Ανδρέας έγινε για πρώτη φορά πρωθυπουργός. Τότε που με κύριο σύνθημα του την αλλαγή έθεσε τις βάσεις για την σύγχρονη Ελλάδα. Την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ελλάδα της ΟΝΕ ,την Ελλάδα του 2020. Μιας χώρας που πριν ήταν στο περιθώριο της Ευρώπης και του κόσμου. 

Μιας χώρας που οι πολίτες της, λογιζόταν ως πολίτες τρίτης κατηγορίας ,ζώντας σε μια χώρα οικονομικά φτωχή, χωρίς προοπτικές ,με τους λίγους να ζουν εις βάρος των πολλών ,χωρίς αξιοκρατία στο εσωτερικό της ,με έντονες κοινωνικές ανισότητες και με ελλείπεις δημοκρατικούς θεσμούς. 

Η μεγάλη αλλαγή που συντελέστηκε στη χώρα έγινε γιατί πρώτα απ’ όλα ο Ανδρέας ένωσε τους Έλληνες. Έφερε στο προσκήνιο κοινωνικές ομάδες και απελευθέρωσε δυνάμεις, που μέχρι τότε ζούσαν στο περιθώριο. 

Δημιούργησε για το σκοπό αυτό τη ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που ακόμα και σήμερα, είναι η μόνη παράταξη με σχέδιο και όραμα για τον τόπο. Την παράταξη που κάποιοι δήθεν Αριστεροί και οι Δεξιοί ,έχουν βάλει σαν στόχο να λεηλατήσουν ,αφού η πολιτική τους παρουσία στα κοινά εξαντλείται στη δημιουργία ενός διπόλου ,δήθεν προοδευτικού απ τη μια μεριά και συντηρητικού απ’ την άλλη. 

Την απάντηση θα την δώσουμε και πάλι στο συνέδριο μας στις 30 και 31 Μαρτίου. Ένα συνέδριο αρχών, που θα ενώσει τις προοδευτικές δυνάμεις και θα σηματοδοτήσει την μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στο συνονθύλευμα των δήθεν αριστερών, με ολίγον από Καραμανλισμό και πολλή ακροδεξιά. 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της παράταξης μας, να συμμετέχουν ΜΑΖΙΚΑ στην εκλογή συνέδρων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, για να τιμήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα εκατό χρόνια μετά τη γέννηση του ηγέτη μας που ενέπνευσε και εμπνέει όλους εμάς.

 
                       Χαλκίδα  08-02-2019
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΕΥΒΟΙΑΣ             Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΜΙΝΤΖΙΟΣ                                      ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΑΜΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...