Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Μαρκόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτει Σοβαρά την Εκπαίδευση στην Κύμη

Εκρηκτική Ατμόσφαιρα σε δεκάδες Οικογένειες, στην περιοχή της Κύμης, το Δημοτικό Σχολείο είναι χωρίς Δασκάλα και η 3η Λυκείου χωρίς, Φιλόλογο, Χημικό, Φυσικό, Βιολόγο και Γυμναστή.


Οι Γονείς του Δημοτικού Σχολείου Προχώρησαν σε Κατάληψη, παρά τις παρατεταμένες διαμαρτυρίες στους, τα Παιδιά τους είναι χωρίς Δάσκαλο στην Α΄ Δημοτικού.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, είναι Ενήμερη, ότι αντίστοιχη δασκάλα ζητάει και παίρνει διαρκείς αναρρωτικές άδειες, για διάφορους λόγους, ενώ προφορικά ισχυρίζεται ότι είναι Έγκυος, χωρίς ωστόσο να υπάρχει πιστοποιητικό Ιατρού για την Εγκυμοσύνη (αυτή είναι η έντονη φημολογία αλλά και η συζήτησή μου με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας). 

Επειδή είναι Αναπληρώτρια έχει μπει πλέον με τις παρατεταμένες άδειες, σε άδεια άνευ αποδοχών, δεν επιβαρύνει το Κράτος, αλλά η θέση της φαίνεται συμπληρωμένη και έχει δημιουργηθεί αδιέξοδο. 

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας να αποσπάσει δάσκαλο από άλλο σχολείο, αντί να λύσει το πρόβλημα δημιουργεί πρόσθετο πρόβλημα και στο δεύτερο Σχολείο. Όλα αυτά συμβαίνουν, επειδή κάποιοι που βρίσκονται σε θέση ευθύνης αδυνατούν να πάρουν έγκαιρες αποφάσεις.

Ότι σταμάτησε η κατάληψη χθες, δεν σημαίνει ότι ο «Μισός» δάσκαλος είναι λύση για τον 21ο αιώνα… 

Στο Λύκειο Κύμης λείπουν 4 Καθηγητές από την Γ΄ Λυκείου, βασικοί Καθηγητές, η Φιλόλογος παίρνει διαρκείς άδειες δεσμεύοντας την θέση, ενώ θα έπρεπε για γνωστούς στην κοινωνία ιατρικούς λόγους να βρίσκεται σε τουλάχιστον 2ετή άδεια, ώστε να συμπληρωθεί το κενό. 

Μια Χημικός έχει αποσπαστεί στο Μαντούδι και κρατάει επίσης δεσμευμένη την θέση. 

Οι Γονείς σύμφωνα με πληροφορίες μου, πληρώνουν καθηγητή για να συμπληρώσει τα μαθήματα και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ευβοίας, μάλλον χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλη αδιαφορία, ενώ γνωρίζει τις λεπτομέρειες.

Προσωπικά, έκανα παρέμβαση στους Ιατρούς της περιοχής, να σταματήσουν να δίνουν άδειες αναρρωτικές σε δασκάλους και καθηγητές με ευκολία, και συνέστησα στους προϊσταμένους να κινητοποιήσουν δημόσιες υπηρεσίες και υγειονομικές επιτροπές ώστε να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.

Ζήτησα, από τον Προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, να μην καλύπτονται πίσω από το γράμμα του Νόμου και να καλέσουν τους Καθηγητές να αλλάξουν στάση, αλλά δεν μπορώ να πω ότι βρήκα ιδιαίτερη ανταπόκριση. 

Τελικά Αποδεικνύεται, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, για κάποιο λόγο εκδικείται την Κύμη. 

Κώστας Μαρκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...