Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ξεκίνησε την λειτουργία του το νηπιαγωγείο των Γιάλτρων

Λίνα Ευσταθίου: Με συντονισμένη δράση καταφέραμε να ανοίξουμε το νηπιαγωγείο Γιάλτρων

Μια σπουδαία μέρα για τα μικρά παιδιά και τις οικογένειές τους ήταν η σημερινή για τα Γιάλτρα Αιδηψού. Υστερα από συντονισμένες ενέργειες της δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Υπουργείου Παιδείας έγινε σήμερα ο αγιασμός του Νηπιαγωγείου Γιάλτρων το οποίο για γραφειοκρατικούς λόγους παρέμενε κλειστό. Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ένα νηπιαγωγείο για να
λειτουργήσει αυτόνομα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε παιδιά. 


Φέτος, στην περιοχή των Γιάλτρων έτυχε τα νήπιά μας είναι μόνο τέσσερα με αποτέλεσμα να μη δοθεί έγκριση για τη λειτουργία του νηπιαγωγείου μας. Η προσπάθεια ήταν κοινή. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η δήμαρχος και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Δημητρίου δούλεψαν συντονισμένα καταφέρνοντας να ξεπεραστεί η τυπολατρία και να δοθεί έμφαση στην ανάγκη των παιδιών να πάνε στο σχολείο τους. 

Η κυρία Ευσταθίου με δήλωσή της τονίζει ότι ο δήμος δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην εκπαίδευση γιατί τη θεωρεί ως το μοναδικό μέσο που έχουν οι οικογένειες για την πρόοδο των μελών της : «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που τα μικρά μας παιδιά στα Γιάλτρα βρίσκονται από σήμερα στην τάξη τους και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πάντα κοντά στις ανάγκες της σχολικής κοινότητας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...