Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Σίμος Κεδίκογλου: Η συντριβή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι απόλυτη

Ως τέλειο υλικό για μία σύγχρονη αριστοφανική κωμωδία χαρακτήρισε ο Σίμος Κεδίκογλου τα όσα διαδραματίζονται με αιχμή του δόρατος το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου, που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 


Όπως τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή το νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι», δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα υπαρκτά προβλήματα των δήμων, τη γραφειοκρατία, την αναποτελεσματικότητα, αντιθέτως δημιουργεί νέα προβλήματα σε βαθμό παραλυσίας, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες, καθώς η
κυβέρνηση επιδιώκει να συνδυάσει εκλογές για να αποτραπεί η εκλογική της συντριβή, η οποία-ωστόσο- όπως προέβλεψε ο Σίμος Κεδίκογλου θα είναι απόλυτη. 

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση συνολικά για τους χειρισμούς και τη στάση της στα σοβαρά εθνικά ζητήματα και στην οικονομία, υπογραμμίζοντας, ότι είναι υπεύθυνοι για τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα. Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στη συμφωνία των Πρεσπών με την οποία , όπως είπε, άνοιξαν διάπλατα το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δίνοντάς τους μακεδονική εθνότητα και γλώσσα χωρίς να πάρουν τίποτα. 

Η ομιλία έχει ως εξής: 

«Στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου διαπιστώνουμε μία ιστορική –ή μάλλον καλύτερα σπαρταριστή- συνάντηση του Μάο με τον Μαρξ! Του Μάο Τσε Τούγκ με τον Γκράουτσο Μαρξ. 

Της μαοϊκής ρήσης «Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση» που ως γνωστόν ενστερνίζεται θερμότατα ο Πρωθυπουργός και της μαρξιστικής, κωμικής μαρξιστικής, ρήσης «αυτές είναι οι θέσεις μου, αν δεν σας αρέσουν έχω και αντίθετες θέσεις» που υπερασπίζεται με ζέση σε αυτή τη συζήτηση ο Υπουργός Εσωτερικών. 

Θα ήταν το τέλειο υλικό για μία σύγχρονη αριστοφανική κωμωδία: Ένας Πρωθυπουργός που κάνει τη χώρα του μπάχαλο και ένας πρωτοκλασάτος Υπουργός που δεν διστάζει να γίνει «ρόμπα» και μάλιστα με τυμπανοκρουσίες σε απευθείας μετάδοση. 

Θα ήταν μία σπαρταριστή κωμωδία και θα γελάγαμε πολύ εάν επρόκειτο για τη φαντασία ενός θεατρικού συγγραφέα. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για την πραγματικότητα, την πραγματικότητα της χώρας μας και μάλιστα σε μία περίοδο που μαστίζεται δεινά. 

Σε μία περίοδο που η οικονομία, ο κόσμος της παραγωγής και εργασίας στραγγαλίζεται από την άγρια υπερφορολόγηση. Ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας δίνει το 75%-80% του τζίρου στο κράτος, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 200 μέρες το χρόνο για το κράτος και με τις υπόλοιπες πρέπει να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του. 

Και έρχονται και χειρότερα. Οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα χάσουν 1-2 συντάξεις με τις νέες περικοπές και οι χαμηλόμισθοι θα χάσουνε 1-2 μισθούς με τη μείωση του αφορολόγητου. Και μην ακούσουμε πάλι τα παπατζηλήκια σας ότι ψηφίσατε μεν τα μέτρα αυτά, αλλά δεν θα τα εφαρμόσετε. 

Αν είναι έτσι ψηφίστε μία από τις σχετικές τροπολογίες που έχει καταθέσει η αντιπολίτευση. Δεν θέλετε τη δική μας; Ψηφίστε του Κινήματος Αλλαγής; Δεν θέλετε του Κινήματος Αλλαγής; Ψηφίστε του ΚΚΕ. Εκτός και αν έχετε κατατάξει και το ΚΚΕ στην άκρα δεξιά, όπως κάνετε συλλήβδην για όλους τους επικριτές σας. Νισάφι πια με την υποκρισία σας! 

Τα δεινά που μαστίζουν τη χώρα εξαιτίας της διακυβέρνησής σας δεν περιορίζονται δυστυχώς στην οικονομία. Εκεί πιστεύουμε ότι με τις κατάλληλες κινήσεις όταν γίνουμε Κυβέρνηση θα μπορέσουμε να επανορθώσουμε τη ζημιά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Έχουμε έτοιμο το σχέδιο. Όπως π.χ. περικοπές άχρηστων δαπανών για να μπορέσουμε να μειώσουμε φόρους και να δρομολογήσουμε ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας. 

Τα χειρότερο όμως τα έχετε κάνει στα εθνικά θέματα, όπου κινδυνεύουμε με ανήκεστες βλάβες ίσως γιατί έχετε μία ιδεολογική αλλεργία με την έννοια του εθνικού. Έχετε καταλάβει τι συνέβη χθες στις Βρυξέλλες με την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών; Ανοίξατε διάπλατα το δρόμο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, τους δώσατε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα χωρίς να πάρετε τίποτα. Καμία εξασφάλιση! 

Τα Σκόπια θα γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ ανεξαρτήτως της επικύρωσης ή μη της συμφωνίας από την ελληνική Βουλή, αφού δεν φροντίσατε να υπάρχει σχετικός όρος. 

Το μόνο που θα επηρεάσει η επικύρωση είναι με το τι όνομα θα ενταχθούν. (ΠΓΔΜ ή Βόρεια Μακεδονία) 

Αυτά συμβαίνουν όταν ανατρέπετε την εθνική γραμμή «Πρώτα λύση και μετά έναρξη ενταξιακής διαδικασίας». Αυτή ήταν η γραμμή του Βουκουρεστίου που ψευδώς λέγατε ότι ακολουθείτε. Και σαν να μην έφταναν τα καταστροφικά αποτελέσματα της μυστικής διπλωματίας σας με τα Σκόπια μαθαίνουμε ότι κινήστε ανάλογα με την Αλβανία. 

Είχα παρακαλέσει τον κ. Κοτζιά μετά την γνωστή δήλωσή του περί επίλυσης και των ελληνοαλβανικών πριν τις διακοπές του, να πάει απευθείας για διακοπές επειδή δεν αντέχουμε άλλη δήθεν επιτυχία του , όπως με το Σκοπιανό. 

Μαύρο χιούμορ έκανα αλλά με δυσάρεστη έκπληξη μάθαμε ότι ο κ. Κοτζιάς επιμένει στη μυστική διπλωματία και συζήτηση αναδιάρθρωση συνόρων. 

Ποιων συνόρων, με τι όρους και με τι ανταλλάγματα; Κανείς δεν ξέρει, πέραν του Πρωθυπουργού και του Υπουργού του. «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα» που λέει και το τραγούδι. 

Και μέσα σε όλο αυτό τον ορυμαγδό αρνητικότατων εξελίξεων στην οικονομία και στα εθνικά μας θέματα, η κυβέρνηση φέρνει αυτό το σχέδιο νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ένα νομοσχέδιο που δεν αντιμετωπίζει κανέναν από τα υπαρκτά προβλήματα των δήμων, την γραφειοκρατία, την αναποτελεσματικότητα. 

Αντίθετα δημιουργεί νέα προβλήματα σε βαθμό παραλυσίας. Δύο είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που υπογραμμίζουν ότι το παρόν σχέδιο νόμου εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο μικροκομματικές σκοπιμότητες. 

Πρώτο και κύριο το εκλογικό σύστημα που είναι εγγύηση ακυβερνησίας. Γνωρίζετε ότι δεν είστε πλειοψηφικοί σε κανέναν δήμο οπότε προτιμάτε να γίνει μπάχαλο. Πώς θα διοικείται ένας δήμος σε μία τέτοια περίπτωση; Κανείς δεν ξέρει. Βέβαια σύμφωνα με την ιδεολογική σας καταγωγή, το ιδανικό σας θα ήταν να τοποθετήσετε λαϊκό κομισάριο σε κάθε δήμο, κατά τα πρότυπα των μποσλεβίκων. 

Το άλλο στοιχείο είναι οι παλινωδίες για το χρόνο διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Ένας τραγέλαφος που θα συνοδεύει πάντα τον κ. Σκουρλέτη. Προσπαθείτε να συνδυάσετε εκλογές για να αποτρέψετε την εκλογική σας συντριβή. 

Πιστεύετε ότι θα μοιράσετε το πολιτικό σας κόστος στις τρεις τέσσερις ταυτόχρονες αναμετρήσεις. Πλανάσθε πλάνην οικτρά. Δεν θα διαιρεθεί το κόστος σας, θα πολλαπλασιαστεί. Και η συντριβή σας θα είναι απόλυτη.» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...