Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Κλείστηκαν οι πρώτες συνεργασίες κατά την Εμπορική Αποστολή στο Βουκουρέστι που υλοποίησε το Επιμελητήριο Εύβοιας

Εμπορική Αποστολή στην Ρουμανία και συγκεκριμένα στο Βουκουρέστι, υλοποίησε το Επιμελητήριο Εύβοιας το διάστημα 4 - 7 Ιουλίου 2018, για την πραγματοποίηση στοχευμένων συναντήσεων μεταξύ επιχειρηματιών της Εύβοιας που συμμετείχαν στην αποστολή, με επιχειρηματίες της Γείτονος Χώρας.

Στόχος του Επιμελητηρίου η προβολή των ευβοϊκών προϊόντων και υπηρεσιών, η διερεύνηση αλλά και η σύναψη διμερών
συνεργασιών. 


Η εμπορική αποστολή ήταν το άμεσο αποτέλεσμα συνάντησης της προέδρου κας Αγιοστρατίτη και μελών της διοικητικής επιτροπής με την Υπουργό Εμπορίου και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρουμανίας κα Gabriela Mihaela Voicila στην Χαλκίδα, των επαφών που την ακολούθησαν αλλά και επίσημης πρότασης από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βουκουρεστίου κ.Sorin Dimitriou. 

Από τις εξαιρετικά οργωμένες επαφές και τις Β2Β συναντήσεις που έγιναν όχι μόνο εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση διμερών συνεργασιών τόσο σε επίπεδο επιχειρηματικότητας όσο και σε τουριστικό επίπεδο, αλλά συμφωνήθηκαν και υπογράφησαν οι πρώτες συνεργασίες, έκλεισαν δηλ. οι πρώτες δουλειές. 

Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και σε επίπεδο θεσμικής συνεργασίας μεταξύ των Επιμελητηρίων Ευβοίας και Βουκουρεστίου. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δυο Φορέων για την από κοινού οργάνωση δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών προς την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της επιχειρηματικής κοινότητας την οποία εκπροσωπούν. 

Την ίδια ώρα ο στόχος του Μνημονίου έγινε πράξη με την άμεση οργάνωση των επόμενων σταδίων συνεργασιών που θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων, νέες επιχειρηματικές Β2Β συναντήσεις και πρωτοβουλίες τουριστικής ανάπτυξης. 




ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...