Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης - Αλιβερίου για την καύση απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή Κύμης - Αλιβερίου για το τεράστιο πρόβλημα της καύσης επικίνδυνων αποβλήτων και απορριμμάτων για την παραγωγή Ενέργειας και στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στο Αλιβέρι, κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναφέρει συγκεκριμένα:



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, αδειοδοτεί εντελώς ξεδιάντροπα και χωρίς ενδοιασμούς, την παραχώρηση της διαχείρισης απορριμμάτων σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδιά τους για ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία. Αυτό σημαίνει τεράστιο κόστος για τα λαϊκά στρώματα αλλά και ότι ανοίγει ο δρόμος για την καρκινογόνα καύση. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδειοδότησης η LAFARGE: στο Βόλο για την καύση εκατοντάδων χιλιάδων τόνων τοξικών αποβλήτων, σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ, στο Αλιβέρι με την καύση του RDF. Οι αδειοδοτήσεις συνήθως γίνονται εν κρυπτώ . 

Βασικό χαρακτηριστικό και κοινό γνώρισμα των διαχειριστών του συστήματος είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Η δημιουργία δυνατοτήτων να αυξήσουν τα κέρδη τους σε κάθε τομέα που δραστηριοποιούνται. Γνωρίζουμε πολύ καλά και το ρόλο των εκπροσώπων τους στην Τοπική διοίκηση. 

Είναι φανερό πως αδιαφορούν για την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. 


Είναι ξεκάθαρο πως ενδιαφέρονται : 

· Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση και στον τομέα της παραγωγής ενέργειας. Τα τσιμεντάδικα που χρειάζονται πολύ ενέργεια για την λειτουργία τους, να την εξασφαλίσουν με το μικρότερο κόστος καίγοντας σκουπίδια. 

· Να παγιωθεί και να επεκταθεί η καύση των απορριμμάτων με στόχο την παραγωγή ενέργειας. 

· Να ανοίξει ένας ακόμη δρόμος για την διαχείριση των απορριμμάτων, που στοχεύει να αξιοποιήσει το μεγάλο κεφάλαιο, εξασφαλίζοντας περισσότερα κέρδη. 

Σε αυτά τα πλαίσια καταδικάζουμε πολιτικά τις αποφάσεις που ανοίγουν τον δρόμο τέτοιων εξελίξεων και καλούμε τον λαό της περιοχής με κάθε τρόπο να τους χαλάσει τα σχέδια, να οργανώσουμε τον αγώνα μας διακηρύσσοντας : 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. 
ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ. 

Θα θέλαμε να θέσουμε και την ανησυχία μας για την έντονη δυσοσμία, εδώ και πολύ καιρό -που μοιάζει με μυρωδιά από καμένα καλώδια - αναλόγως τον καιρό και τον αέρα που φυσά και ταλαιπωρεί έντονα τους κατοίκους της γύρω από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ περιοχής. 

Ζητάμε να ενημερωθούμε:
Γνωρίζει το πρόβλημα αυτό ο Δήμαρχος;
Πως σχεδιάζει να αντιδράσει και να το αντιμετωπίσει ; 

Τι έλεγχοι έγιναν/γίνονται στα φορτία καύσιμης ύλης στην τσιμεντοβιομηχανία στο Αλιβέρι; 

Γνωρίζουμε τα ποσοστά σύστασης της καύσιμης ύλης και τι τύπου είναι; 

Έχει εγκατασταθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη καύση RDF/SRF; 

Εάν έχει γίνει χρήση εναλλακτικών καυσίμων, ποια είναι η ποσότητα που έχει χρησιμοποιηθεί έστω και πειραματικά; 

για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
Ο Δημοτικός Σύμβουλος 
ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...