Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Κέντρο μελέτης και διάσωσης η Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού Αντιά

Μέσα στα πλαίσια της προώθησης της Σφυριχτής Γλώσσας ο Πρόεδρος του συλλόγου Απανταχού Αντιωτών πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα και στην περιφέρεια.

Στης 5/2/2018 συνάντησε τον Εικαστικό Τέχνης, Κο Γιώργο Τσιντανέλη και την σύζυγο του Santra Pons Careras ζωγράφο που είναι υπεύθυνοι του κέντρου Viv Arte Nature με έδρα το Γιαννίτσι της

νότιας Εύβοιας.

Κατά την συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για την επικείμενη συνεργασία στην δράση ,<<Μεσόγειος: Καινοτόμες Γέφυρες .(Τέχνη Πολιτισμός Τουρισμός ) που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Γιαννίτσι 22 έως 24 Ιουνίου 2018 .

Στο τριήμερο των παρουσιάσεων θα περιλαμβάνονται και δρώμενα με την Σφυριχτή Γλώσσα και θα μετέχουν σφυριχτές από τα Αντιά και από την Τενερίφη των Καναρίων Νήσων .

Στης 8/2/2018 είχε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον σκηνοθέτη και Ακαδημαϊκό Phillip Warnel την Κα Μυρτώ Φαρμάκη όπου υπό την σκιά της Ακροπόλεως ο Κος Τζαναβάρης τους έκανε μια εκτενή ενημέρωση για την Σφυριχτή Γλώσσα προκειμένου να έχουν ίδια άποψη όταν ωριμάσουν οι συνθήκες για το γύρισμα ταινίας με την Σφυριχτή Γλώσσα στης 9/2/2018 είχε συνάντηση με αρμόδιους φορείς προκειμένου να δρομολογηθεί μία ειλικρινή συνεργασία και να δημιουργηθεί ένα κοινό πλάνο που θα διασφαλίζει την διάσωση της Σφυριχτής Γλώσσας .


Το ότι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί 5 νέοι σφυριχτές και η Σφυριχτή Γλώσσα του χωριού Αντιά είναι πλέων ευρέως γνωστή στην Αυστραλία, Ασία, Αμερική ,και Ευρώπη οφείλετε στις χρονοβόρες και μεγάλου κόστους προσπάθειες του Προέδρου Παναγιώτη Τζαναβάρη και θα ήταν μεγάλο λάθος να μείνουν αναξιοποίητες.
Στην φωτογραφία από δεξιά ο Π. Τζαναβάρης στο κέντρο ο Κος Phillip Warner και αριστερά η Κα Μυρτώ Φαρμάκη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΝΤΙΩΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...