Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Υποδέχτηκε τους μαθητές της Νέας Αρτάκης στη βουλή ο Τάσος Πρατσόλης

Με τους μαθητές της Δευτέρας τάξεως  του Γενικού Λυκείου Νέας Αρτάκης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί χθες, 13/2/2018, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Εύβοιας, Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βουλής και μεταξύ άλλων, είδαν την έκθεση «Ιωάννης Καποδίστριας» στην αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και την έκθεση για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο που φιλοξενείται στο Περιστύλιο της Βουλής.

Στη συνέχεια πήγαν στην αίθουσα της Ολομέλειας η οποία ήταν διαθέσιμη καθώς δεν υπήρχε Κοινοβουλευτικό έργο. Ο Βουλευτής παρουσίασε στα παιδιά την χωροταξία των κομμάτων στην αίθουσα και στη συνέχεια ανέλυσε τις βασικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και τα στάδια νομοθέτησης. 

Ο κ. Πρατσόλης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των μαθητών και ευχήθηκε να πυκνώσουν αυτές οι επισκέψεις, καθώς έτσι ενισχύεται η εμπέδωση των αξιών και της σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. Είναι ευθύνη όλων μας είπε, η υποστήριξη του εμπλουτισμού αυτών των δράσεων στο πλαίσιο του διδακτικού έργου των σχολείων, ώστε να  διαπαιδαγωγούμε υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...