Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία το γλέντι του ΚΚΕ στην Κάρυστο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Δεκέμβρη, το λαϊκό γλέντι της ΚΟ Καρύστου του ΚΚΕ.

Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ εδώ και μέρες προετοίμασαν με μεράκι τους μεζέδες και τα άλλα εδέσματα που υπήρχαν στο «μενού», ενώ δεν έλειψαν και οι «προσφορές» τις τελευταίας στιγμής. Το κέφι περίσσεψε και ο χορός κράτησε μέχρι
αργά τη νύχτα.

Χαιρετισμό απεύθυνε στους παρευρισκόμενους ο Δημήτρης Παρασκευάς, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εύβοιας του ΚΚΕ, όπου ανάμεσα στα άλλα τόνισε:

«Η προπαγάνδα Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης περί «δίκαιης ανάπτυξης», περί τέλους των μνημονίων και της επιτροπείας κλιμακώνεται. Σκοπός της είναι να δείξει ο λαός ανοχή μπροστά στην νέα αντιλαϊκή λαίλαπα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 και των πάνω από 90 μέτρων της 3ης αξιολόγησης.

Άραγε τι εννοεί η Κυβέρνηση όταν λέει από το στόμα του ίδιου του Πρωθυπουργού: «ήταν δίκαιο που έγινε πράξη»;

Είναι δίκαιες οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο; Η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση; Οι μισθοί πείνας; Είναι δίκαιη η φοροληστεία; Η μείωση του αφορολόγητου ορίου; Η νέα μείωση των κονδυλίων στην υγεία και την παιδεία; Η κατάργηση του ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους; 

Αποδεικνύεται πως δίκαιο, στο άδικο καπιταλιστικό σύστημα, είναι ότι είναι δίκαιο για το μεγάλο κεφάλαιο!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας όλη «τη βρώμικη δουλειά». Ενδεικτική των προθέσεων της ήταν η προσπάθεια να φέρει άρον άρον στη Βουλή, σαν τον κλέφτη, νομοθετικό χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, μέσω τροπολογίας! Είναι αδίστακτοι! 

Παρά το γεγονός πως τα μάζεψαν προς το παρόν, κανείς εργαζόμενος δε πρέπει να μείνει απαθής! Άλλωστε, μέσω της Υπουργού Εργασίας, η Κυβέρνηση λέει πως θα το επαναφέρει με άλλο τρόπο. 

Τους δηλώνουμε ότι το ΚΚΕ δε θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια!

Θα πάρουν την πρώτη τους απάντηση με την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 14 Δεκέμβρη! Καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό επαγγελματία και αγρότη, ιδιαίτερα τους νέους, να μην συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής! Να μπουν τώρα στον αγώνα, μέσα από τους συλλόγους, τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα.

Τη νέα χρονιά, το 2018, το ΚΚΕ θα συμπληρώσει τα 100 χρόνια ζωής και δράσης για δίκαια της εργατικής τάξης, του λαού μας.

Σε κάθε μικρό και μεγάλο λαϊκό αγώνα της χώρας μας, σε κάθε εργατική – λαϊκή κατάκτηση του τελευταίου αιώνα το ΚΚΕ είχε τη σημαντική συμβολή του. Μπροστά σε αυτή τη μεγάλη επέτειο το Κόμμα μας βάζει ως στόχο την ολόπλευρη ισχυροποίησή του σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε περιοχή. Ισχυροποίηση που ο λαός μας θα την λάβει πίσω πολλαπλάσια».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...