Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Όλοι την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11πμ στην πλατεία Καρύστου

┃Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού! 
Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα
θετικό

για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η «δίκαιη ανάπτυξη» που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας με επιπλέον κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

«Ήταν δίκαιο που έγινε πράξη» μας είπε ο Πρωθυπουργός από το κυβερνητικό spot. Αλήθεια τι εννοεί η Κυβέρνηση; Μόνο μερικά παραδείγματα από την περιοχή μας είναι αποκαλυπτικά…
Ø  Μόλις πριν ένα μήνα έγιναν περίπου 300 διακοπές παροχής ρεύματος σε Κάρυστο και Μαρμάρι. Την ώρα που η περιοχή «σηκώνει» σημαντικό μέρος της παραγωγής αιολικής ενέργειας της χώρας πολλά σπίτια μένουν στο σκοτάδι μέσα στο καταχείμωνο!
Ø  Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τα S/M βλέπουν να απελευθερώνεται πλήρως το ωράριο (εορταστικό, Black Friday, Λευκές Νύχτες κλπ). Καλούνται να δουλέψουν ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, ενώ υπερωρίες και ρεπό καταργούνται στην πράξη. Την ίδια ώρα οι μικροί έμποροι βλέπουν να μη βγάζουν ούτε τα έξοδά τους παρά το γεγονός πως αυξάνονται συνεχώς οι ώρες δουλειάς τους.
Ø  Στο νοσοκομείο Καρύστου μεγάλο μέρος γιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού εργάζεται με το καθεστώς των συμβάσεων (επικουρικοί, συμβασιούχοι, προγράμματα ΟΑΕΔ κλπ). Με αποτέλεσμα τη συνεχή ανασφάλεια για το προσωπικό και τη διαρκή απειλή της αποδυνάμωσης του Νοσοκομείου από έμψυχο δυναμικό.
Ø  Στο δήμο επίσης πολλοί εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στην τεχνική υπηρεσία, δουλεύουν με συμβάσεις διαφόρων ειδών. Οι προσλήψεις που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση δε θα λύσουν ούτε το πρόβλημα για την πλειοψηφία των εργαζομένων που εργάζονται με την ομηρία των συμβάσεων, ούτε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού. Την ίδια ώρα στο μόνιμο προσωπικό γίνεται πιο συχνό το φαινόμενο των χρεών σε είδη ατομικής προστασίας, της καταστρατήγησης του ωραρίου «για να βγει η δουλειά».
Η ανάπτυξή τους θα «χτιστεί» στα συντρίμμια των εργασιακών σχέσεων και τη φοροαφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος
Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Η διόγκωση των ματωμένων πρωτογενών πλεονασμάτων σημαίνει παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με "ζεστό" χρήμα, αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις.
Κάτω τα χέρια από την Απεργία!
Η ξετσιπωσιά της Κυβέρνησης έφτασε στο αποκορύφωμα με την προσπάθεια κατάργησης της Απεργίας, φέρνοντάς την επαίσχυντη νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας για να πιάσουν στον ύπνο τους εργαζόμενους. Αιφνιδίασε μέχρι και τη ΝΔ που ζήτησε να ψηφιστεί η τροπολογία που η ίδια όταν ήταν στην Κυβέρνηση δεν τόλμησε να φέρει. Δεν τους πέρασε όμως!
Ότι είχαμε κατακτήσει ως τώρα, εμείς, οι γονείς μας και οι παππούδες μας, το κατακτήσαμε με το όπλο της απεργίας! Κανείς εργαζόμενος, ακόμη και αν δε έχει κάνει ποτέ ως τώρα το βήμα να απεργήσει, δε πρέπει να αφήσει να περάσει η παρεμπόδιση της κήρυξης απεργίας από τους εργαζόμενους σε ένα χώρο δουλειάς ή ένα κλάδο!
Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!
Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και αγρότες της περιοχής μας να δώσουν απάντηση στα αντιλαϊκά παζάρια, στα νέα σχέδια πτώχευσης του λαού μας. Να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στα σωματεία και τους συλλόγους. Να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου.
Μόνο μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις προς όφελος μας, προς όφελος του εργαζόμενου λαού.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
§  Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
§  Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
§  Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
§  Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
§  Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
§  Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
§  Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
§  Απαγόρευση της διακοπής ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά. Ρυθμίσεις που να είναι δυνατό να εξυπηρετηθούν.
Δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση και την κοροϊδία!
Συμμετέχουμε μαζικά στην Απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση
Πέμπτη 14 Δεκέμβρη, 11πμ, πλατεία Καρύστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...