Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Πληρώνεται την Παρασκευή το μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε ποτέ από Ελληνική Κυβέρνηση

Στις τσέπες σε πάνω από 1,3 εκατ. πολιτών (!) θα μπει την Παρασκευή το ''Κοινωνικό μέρισμα 2017''. 
Πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρισμα που έχει δοθεί ποτέ σε πολίτες από ελληνική Κυβέρνηση, τα χρόνια των μνημονίων.
Χτες τα μεσάνυχτα έκλεισε η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων,

ωστόσο μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ανοίξει ώστε να μην αποκλειστούν πολίτες που δεν πρόλαβαν έως χθες τα μεσάνυχτα να λύσουν προβλήματα τους.

Οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως χθες τα μεσάνυχτα θα πάρουν κανονικά το μέρισμα την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, με το μέσο ύψος του μερίσματος να διαμορφώνεται σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ σε 553 ευρώ και οι ωφελούμενοι συνολικά να ξεπερνούν τα 3 εκατ. άτομα!

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας επεσήμανε πως οι εκκρεμείς αιτήσεις είναι 590.000, εκ των οποίων το 10% (55.000 έως 60.000) έχουν μεγάλη πιθανότητα να εγκριθούν, αφού περιμένουν την συναίνεση των φιλοξενούμενων ή έχουν εκκρεμότητες με τον ΑΜΚΑ, ενώ κάποιες απλά δεν έχουν πατήσει το κουμπί για να ενταχθούν οι δικαιούχοι στο κοινωνικό μέρισμα.

Ο ΓΓ Πρόνοιας τόνισε ότι θα εισηγηθεί την παράταση για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων, που θα ισχύσει από την Δευτέρα, ώστε να καταβληθεί προσπάθεια να γίνει δεύτερη συμπληρωματική πληρωμή το αργότερο έως τις 29 Δεκεμβρίου, σε δικαιούχους που είτε αποκλείστηκαν λόγω λάθους, είτε δεν πληρούσαν κάποιες στοιχειώδεις προϋποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...