Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Εκστρατεία HELMEPA-LRF σε Μαρμάρι και Κάρυστο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, οι δράσεις της «Εκστρατείας Ενημέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες» μεταφέρονται στη Νότια Εύβοια, και συγκεκριμένα σε Μαρμάρι και Κάρυστο, από 26 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2017.

Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε 24 πόλεις της Ελλάδας από το 2011 μέχρι σήμερα, κινητοποιώντας περισσότερους από 25.000 μαθητές και
1.750 εκπαιδευτικούς. 

Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της Εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας να ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.


Οι δράσεις της Εκστρατείας θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου και η Περιβαλλοντική Έκθεση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρμαρίου. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.00 και η Έκθεση θα λειτουργεί για τα σχολεία τις καθημερινές 09.00-13.00.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, η HELMEPA θα μεταφέρει με δαπάνες της Εκστρατείας μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων του Δήμου Καρύστου. 

Οι μαθητές θα ενημερωθούν από τα επιστημονικά στελέχη της HELMEPA για τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη, τις απειλές που δέχεται από τον άνθρωπο, τη ζωή στα βάθη των ωκεανών και εξελίξεις στις θαλάσσιες επιστήμες και έρευνες, καθώς και για τη ναυτιλία.

Τέλος, την 4η Οκτωβρίου προγραμματίζεται Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καρύστου, καθώς και άλλες εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο Καρύστου και άλλους τοπικούς φορείς.


Περισσότερες πληροφορίες:
Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA                          Δήμος Καρύστου
Τηλ.: 2109343088                                             Τηλ.: 2224025001

Email: environment@helmepa.gr                     e-mail: info@dimoskarystou.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...