Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας για την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας

Η Ν.Ε. Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ «τόλμησε». Στην προσπάθειά της να λησμονήσει ο Ελληνικός λαός τις ετήσιες εξαγγελίες του πρωθυπουργού στις ΔΕΘ που θα τον κυνηγούν, μαζί με τα ψεύδη του, και να τις συγκρίνει με τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του, εξέδωσε ανακοίνωση την 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή, δήθεν, την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Με υπέρτιτλο «δεν τρέφει αυταπάτες για κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση» προσπάθησε να ειρωνευτεί τον αρχηγό της ΝΔ, διαστρέφοντας πλήρως το νόημα του αποσπάσματος της ομιλίας του, κατά τη συνήθη πρακτική τους να διαστρέφουν την αλήθεια, αφού την αναφορά στην ανθρώπινη φύση την μετέφεραν στις κοινωνικές τάξεις.



Απέδωσαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόθεση περικοπής των δημοσίων δαπανών, ενώ θα έπρεπε, προσθέτουν, να αρχίσει από τα του οίκου του, αναφερόμενοι στο χρέος της ΝΔ προς τις Τράπεζες. 

Ευχαριστούμε τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ για ευκαιρία που μας δίνουν να υπενθυμίσουμε στους πολίτες της Εύβοιας, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις περιττές δημόσιες δαπάνες που έχουν φροντίσει να μεγεθύνουν οι κυβερνώντες, με την αθρόα δημιουργία κάθε είδους νέων υπηρεσιών, όπως πχ το πρωθυπουργικό γραφείο της Θεσσαλονίκης, που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στους Έλληνες, για να απονείμουν αργομισθίες στα στελέχη του κομματικού τους στρατού. 

Προσποιούνται ότι λησμονούν την πρώτη απόφαση που έλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος, τη μετεγκατάσταση των γραφείων με παράλληλη μείωση του μηνιαίου κόστους μισθώματος κατά 90% και τη συνεπή εξυπηρέτηση του τραπεζικού δανεισμού του κόμματος. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαγγέλθηκε την κατάργηση περιττών φορέων του δημοσίου και τη συγχώνευση άλλων με ίδιο αντικείμενο, ώστε τα κατασπαταλώμενα χρήματα του Ελληνικού λαού να κατευθυνθούν σ’ επενδύσεις για τη δημιουργία νέων, υγειών και παραγωγικών θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό να είναι βέβαιοι. 

Αντί λοιπόν να ψεύδονται, ας μιμηθούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που φρόντισε πρώτα να νοικοκυρέψει τα του οίκου του και αμέσως μετά θα φροντίσει και το Ελληνικό δημόσιο.

Εγκαλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων φροντίζοντας να διχάσουν για μια ακόμη φορά, κατά τη συνήθη τακτική τους τον ελληνικό λαό. Η ΝΔ και ο αρχηγός της ουδέποτε χαρακτήρισαν ως κακοδαιμονία του Ελληνικού δημοσίου τους εργαζόμενούς του. 

Αντίθετα, απένειμαν κατ’ επανάληψη εύσημα στους σκληρά εργαζόμενους και συνεπείς υπαλλήλους που σηκώνουν το βάρος εξυπηρέτησης των πολιτών ενός κακοδιαρθρωμένου κράτους που στενάζει από τη γραφειοκρατική αντίληψη, αμειβόμενοι με χαμηλές αποδοχές. Αλλά η αξιοκρατία και η συνεχής αξιολόγηση είναι έννοιες εχθρικές έως άγνωστες στον κομματικό στρατό του ΣΥΡΙΖΑ και τους ενοίκους του μεγάρου Μαξίμου.

Τολμούν, αν όχι θρασύνονται, ν’ απευθύνουν μομφή «λαϊκίστικης ιδεοληψίας» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εκπρόσωποι του κατ’ εξοχήν λαϊκίστικου πολιτικού μορφώματος στην Ευρώπη, με αφορμή τις θέσεις του για την παιδεία. 

Αλλά δεν πρόκειται για θράσος μόνον. Πρόκειται για ευτελή απόπειρα απόκρυψης της αλήθειας από τους πολίτες της Εύβοιας, τη στιγμή που προκαλεί ιδιαίτερα θετική εντύπωση στον Ελληνικό λαό, η απόφαση του αρχηγού της ΝΔ να διαφωνήσει ευθέως με τη φοιτητική παράταξη του κόμματος και να εξαγγείλει την αναδιοργάνωσή της, με αφορμή περιστατικά ευρείας αντιγραφής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Το επίπεδο σοβαρότητας του κειμένου αποδεικνύεται από τα φληναφήματα που περιέχονται σε αυτό, περί της δήθεν πτώχευσης των δημοσίων δημοτικών σχολείων λόγω της ίδιας διαχείρισης. Κάθε σχόλιο και απάντηση σε αυτό περιττεύει. 

Μιλούν ακόμη για «ταξική στοχοπροσήλωση» της ΝΔ. Αυτοί που έχουν ακόμη αναρτημένο στα υπουργικά γραφεία το πορτραίτο του Άρη Βελουχιώτη. Είναι οι ίδιο που κοιτούν με κάθε ευκαιρία στο παρελθόν και επιδιώκουν το διχασμό του Ελληνικού λαού. Αλλά, πλέον, τους εγκαταλείπουν και οι εξαπατηθέντες, όπως προκύπτει από τις συνεχείς δημοσκοπήσεις. 

Για μια ακόμη φορά, ψευδώς ισχυρίζονται οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν δεσμεύθηκε για το όραμά του, σε σχέση με τη μεταμνημονιακή Ελλάδα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ηγετική του εμφάνιση στη ΔΕΘ, παρουσίασε συνοπτικά, εύγλωττα και κοστολογημένα, χωρίς «αυταπάτες», που θα τον καθιστούσαν όμηρο κάθε ευκαιριακού οπαδού και αντικείμενο γελοιογράφων όπως τον κ. Τσίπρα, το ρεαλιστικό του σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση, το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο. Για την Ελλάδα που μας αξίζει.

Θα μπορούσαν να είχαν κλείσει τα αυτιά τους όπως ο Οδυσσέας ή ο Θησέας ή όποιος άλλος μυθικός ήρωας τους έρχεται πρώτος στο μυαλό (ειδικοί εξάλλου τόσο στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, όσο και προσφάτως στην κακοποίηση της μυθολογίας) στις σειρήνες του πανικού που τους προκάλεσε η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και να ανοίξουν τα μάτια τους για να δουν ότι θα προσέφεραν, έστω για μια φορά, πραγματική υπηρεσία στον ελληνικό λαό εγκαταλείποντας το νοτιοαμερικανικής λογικής δικό τους όραμα για την Ελλάδα, μαζί με τις καρέκλες που τόσο λάτρεψαν.

Αθανάσιος Ψαρράκης
Υπεύθυνος Στρ/κού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας
ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...