Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Στο Π.Σ τα προβλήματα του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγίας Άννας

Ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας είναι δήμος που συστάθηκε από τη συνένωση τριών προϋπαρχόντων δήμων ,συνένωσε μαζί και τα μεγάλα τους προβλήματα
Πρόκειται για μια περιοχή με σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες: πλουτοπαραγωγικές πηγές, ορυκτό πλούτο, δάση, αγροτικές εκτάσεις, πανέμορφες παραλίες….


Μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιήθηκαν στην περιοχή και τσιφλικάδες πλούτισαν και άφησαν πίσω τους φτώχεια, ανεργία, εγκατάλειψη.



Οι άνεργοι της περιοχής ήταν από τους πρώτους που βίωσαν την κοροϊδία των διάφορων «προγραμμάτων» μέσω Τοπικής Διοίκησης. Περιοχή που εγκαταλείφθηκε πλήρως και από πλευράς υποδομών. Έτσι σήμερα:

Η ανεργία έχει αυξηθεί υπέρμετρα και σε ψηλότερο ποσοστό από κάθε άλλη φορά.

Πολλά μαγαζιά έκλεισαν και πολλά άλλα φυτοζωούν ή είναι έτοιμα να κλείσουν.

Περιορισμένη είναι και φέτος η κάλυψη ενοικιαζομένων δωματίων.

Λείπουν οι δρόμοι και όσοι υπάρχουν συντηρούνται ανεπαρκώς.

Το Κέντρο υγείας Μαντουδίου, με ελάχιστο προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιοχής.

Ο παιδικός σταθμός της Λίμνης δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια, ενώ ο παιδικός σταθμός Μαντουδίου λειτουργεί με μία νηπιαγωγό.

Σε ορισμένες περιοχές υπάρχει πρόβλημα ύδρευσης. Ακόμη και επάρκειας νερού.

Παραγωγικές αγροτικές περιοχές δεν αρδεύονται.

Η κτηνοτροφία απροστάτευτη. φθίνει συνεχώς.

Οι ρετσινάδες βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Η βοήθεια, που υποσχεθήκαν στους πυρόπληκτους του 2016 καθυστερεί απαράδεκτα.

Ο Δήμος με πενιχρή χρηματοδότηση, που συνεχώς μειώνεται και με λειψό προσωπικό αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όπως θα χρειαζόταν.

Υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, λόγο υψηλού ποσοστού ανεργίας και αυξημένου ποσοστού συνταξιούχων, σοβαρές κοινωνικές ανάγκες, στις οποίες κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής…. Οι κοινωνικές δομές του Δήμου πρέπει να λειτουργήσουν ενιαία, να ενισχυθούν με προσωπικό και γενναία χρηματοδότηση.

Δεν έχει τεχνική υπηρεσία στον Δήμο και χρειάζεται ειδική στήριξη για να ανταποκριθεί και σε αυτό το καθήκον.

Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην αξιοποίηση του λευκόλιθου της περιοχής, που σε συνθήκες καπιταλιστικής εκμετάλλευσης λειτουργούν στην βάση των κερδοσκοπικών επιδιώξεων των μονοπωλίων.

Να υπενθυμίσουμε πως η πιο σωστή και αποδοτική για τα λαϊκά συμφέροντα αξιοποίηση τους, προϋποθέτει ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΕΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ… ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ… ΣΕ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΟΛΙΑΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...