Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ασφάλιση οχήματος με το… χιλιόμετρο - Πώς λειτουργεί

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα: πόσο κοστίζει και πώς θα μαθαίνει η εταιρεία τα χιλιόμετρα. 
Η απάντηση έχει ως εξής: από 10-15 ευρώ τον μήνα και ναι, η εταιρεία θα σας… παρακολουθεί μέσω ειδικής συσκευής...


Η εταιρεία που λανσάρισε την ιδέα για ασφάλιση με το χιλιόμετρο είναι η Anytime. Ένα απλό παράδειγμα ασφάλισης όπως προκύπτει από το ειδικό εργαλείο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα, είναι το εξής: Για ένα 1300άρι ΙΧ 20ετίας με αξία ασφάλισης 7000 ευρώ, το ετήσιο ασφάλιστρο ανέρχεται στα 124.80 ευρώ για τις βασικές καλύψεις (αστική ευθύνη, κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα, θραύση κρυστάλλων κλπ) και ανεβαίνει στα 185 ευρώ τον χρόνο αν το πακέτο είναι πιο πλήρες (να περιλαμβάνει δηλαδή και οδική βοήθεια, πυρκαγιά, φυσικά φαινόμενα, ολική κλοπή, μερική κλοπή κλπ). Ποιος είναι ο περιορισμός του οδηγού; Με αυτά τα χρήματα είναι ασφαλισμένος μόνο για 5000 χιλιόμετρα. Μπορεί βεβαίως να αγοράσει και επιπλέον τα οποία κοστίζουν 20 ευρώ τα 2000 χιλιόμετρα. 

Είναι προφανές ότι αυτή η προσφορά απευθύνεται σε οδηγούς που καλύπτουν μικρές αποστάσεις. Πχ. ανθρώπους που έχουν αφήσει ένα παλαιό ΙΧ στο εξοχικό για να καλύπτουν τοπικές διαδρομές, το δεύτερο αυτοκίνητο της οικογένειας κλπ.

Πώς όμως μαθαίνει η εταιρεία τα χιλιόμετρα; Με την εγκατάσταση ειδικής συσκευής η οποία λειτουργεί ουσιαστικά μέσω δορυφόρου. Η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί, γρήγορα και απλά, χωρίς να απαιτούνται γνώσεις ηλεκτρολογίας ή ηλεκτρονικής.

Το μόνο που χρειάζεται για την εγκατάσταση είναι ο εντοπισμός της θύρας OBD στο αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της συσκευής ο κινητήρας του αυτοκινήτου πρέπει να είναι κλειστός. Από τη στιγμή που ασφαλίζετε το αυτοκίνητό σας σε ένα από τα προγράμματα Buy The Mile είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μέσα σε 10 μέρες από την ημερομηνία έναρξης της ασφάλισής σας, τη συσκευή.

Η μη εγκατάσταση της συσκευής OBD εντός 10 ημερών, η μη ορθή χρήση της (π.χ. αφαίρεση, παραποίηση κ.λπ.) ή η συμπλήρωση του ανώτατου ορίου χιλιομέτρων εντός της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου, αποτελούν λόγους ακύρωσης του συμβολαίου.

Πηγή: fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...