Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Έκλεψε τις καρδιές των ιστιοπλόων η Σκύρος

Για πρώτη φορά η Σκύρος και το Λιμάνι της η Λιναριά φιλοξένησε το Ράλι  Αιγαίου και κέρδισε τις εντυπώσεις. 
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου είχε αναλάβει την οργάνωση του Λιμένα, imgp2860την υποδοχή και ελλιμενισμό των σκαφών. 


Τα σκάφη του αγώνα άρχισαν να καταφθάνουν στο Λιμάνι της Λιναριάς από τις 22.30 της Πέμπτης 20/7/17 και συνέχισαν να ελλιμενίζονται καθ όλη τη διάρκεια της νύκτας μέχρι τις 7.00  της  Παρασκευής 21/7/17.

Το Λιμάνι είχε ετοιμαστεί, είχε καθαριστεί εξονυχιστικά και  είχε στολιστεί με τα λάβαρα και τις σημαίες του Ράλι και του Λ.Τ Σκύρου. Είχε διατεθεί γραφείο γραμματείας με Η/Υ και γραμμές ίντερνετ.

Τα σκάφη τοποθετήθηκαν μέσα στο τουριστικό καταφύγιο του Λιμανιού και προσδέθηκαν σε μόνιμα αγκυροβόλια τα οποία είχαν ελεγχθεί και ενισχυθεί πριν την άφιξη των σκαφών του Ράλι στη Σκύρο. Οι προσδέσεις των σκαφών έγιναν με την ολονύκτια  βοήθεια του σκάφους του Λ.Τ. Σκύρου και σχεδιασμό βάσει μεγέθους και συγκεκριμένων  απαιτήσεων. Πολλαπλές λήψεις ρεύματος , πόσιμου ύδατος, τουαλέτες , ντουζιέρες με ντισκομπάλα και συνοδεία Disco μουσικής !,- WI-FI, πλυντήρια-στεγνωτήρια, σκαλιέρες για την ασφαλή αποβίβαση από τα σκάφη,ανταλλακτικές βιβλιοθήκες, υπολογιστές εκτυπωτές και πλήρης γραμματειακή υποστήριξη, αναρτημένοι ναυτικοί χάρτες, και χάρτες προβολής της ορνιθοπανίδας της Σκύρου  τέθηκαν στη διάθεση των πληρωμάτων και των αναγκών των σκαφών. Ακόμα και κόκκινο χαλί στρώθηκε στον ακούραστο και άξιο Πρόεδρο του ΠΟΙΑΘ κου Μαραγκουδάκη κατά την άφιξη του στο Λιμάνι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 21/7/2017.

Άνθρωποι  του Λ.Τ Σκύρου, εθελοντές και οι φοιτητές/τριες  του Πανεπιστημίου Αιγαίου που σε συνεργασία με το Λ.Τ Σκύρου που κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο Λιμάνι της Λιναριάς, προσέφεραν περιβαλλοντικό έντυπο υλικό στους αγωνιζόμενους ενώ ταυτόχρονα ήταν υπεύθυνοι για την επίλυση του όποιου θέματος, την πληροφόρηση, τις ενημερώσεις με στόχο την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους φιλοξενούμενους αθλητές και συνοδούς του αγώνα.

Το Λ.Τ Σκύρου κάλυψε και το «στήσιμο» του στίβου με την διάθεση σκάφους και του Προέδρου του, για την πόντιση των σημαδούρων του αγώνα τριγώνου «Costal Σκύρου» που έγινε στα ανοικτά του Λιμανιού το Σάββατο 22/7/17.

Κατά τη διάρκεια της απονομής επάθλων στους αθλητές το Σάββατο 23/7/2017, με μέριμνα και υλικό του Λ.Τ Σκύρου προβάλλονταν σε οθόνη 6τμ βίντεο των ιστιοδρομιών του Αγώνα και στιγμιότυπα από όλες τις εκδηλώσεις στα νησιά που προηγήθηκαν του τερματισμού στη Σκύρο ενώ πριν την τελευταία ιστιοδρομία έγινε παρουσίαση του σχεδιασμού του αγώνα.

Τα σκάφη αποχώρησαν από το Λιμάνι μέχρι το πρωί της Κυριακής 23/7/2017 αφού πολλά ανεφοδιάστηκαν από το νέο παράκτιο πρατήριο του Λιμένα για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη άπνοια των επόμενων ημερών.

Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου εκπροσώπησε το Νησί προσφέροντας υπηρεσίες υψηλού επίπεδου και άρτιας οργανωτικής δομής.

Το Λ.Τ Σκύρου ευχαριστεί τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΠΟΙΑΘ ιστορικού διοργανωτή του αγώνα, τον Δήμο Σκύρου για τις παράλληλες δράσεις του, τον Ναυτικό Όμιλο Σκύρου, το πλήρωμα και τον κυβερνήτη της ΠΚ «Σιμιτζόπουλος» που συνόδευσε τον Αγώνα, το Ναυτικό Σταθμό Σκύρου, τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του ΠΛΣ 142, τον προϊστάμενο και τα όργανα του  Λ.Σ Σκύρου και του  Α.Τ Σκύρου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την ομάδα «Σκύρος 2017» που κάνει την πρακτική της άσκηση στο Λιμάνι, καθώς και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην προετοιμασία του Λιμένα και την υποδοχή των σκαφών.

Η φιλοξενία ιστιοπλοϊκών αγώνων, εκδρομών ομίλων φουσκωτών κ.α  στο Λιμάνι της Σκύρου αποτελεί μοναδική εμπειρία για τους αθλητές, συνοδούς, επισκέπτες και προβάλλει το Νησί ως μια εξαιρετική  επιλογή είτε ως τόπο διοργάνωσης ναυταθλητικών εκδηλώσεων, είτε ως τόπο ποιοτικού τουριστικού προορισμού.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 54ο ΡΑΛΙ ΑΙΓΑΙΟΥ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...