Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ευβοίας στο πανσυνταξιουχικο συλλαλητήριο

Oι συνταξιουχικές οργανώσεις του ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ Εύβοιας, απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στα μέλη μας για καθολική συμμετοχή στην Πανσυνταξιουχική- αγωνιστική εκδήλωση την Πέμπτη 15 Ιούνη στην Αθήνα (πλ. Εθνικής Αντίστασης 10π.μ.)


Η αναχώρηση για Αθήνα θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Πέμπτης με δωρεάν μετακίνηση με μισθωμένα λεωφορεία από την περιοχή του Βούρκου (δηλώσεις συμμετοχής στο
τηλ. 6973311595)

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με το τέταρτο μνημόνιο μαζί με τις περικοπές που ήδη τρέχουν από το νόμο Κατρούγκαλου, το σύνολο των περικοπών από τους συνταξιούχους (νέους και παλιούς) θα φτάσει τα 16,4 δισ. ευρώ. Αυτό μεταφράζεται αναλυτικά παρακάτω:

- Κατάργηση ή μείωση της προσωπικής διαφοράς που σημαίνει μείωση συντάξεων μέχρι 18%.

- Κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (επίδομα ανήλικων τέκνων και επίδομα συζύγου).

- Μείωση του αφορολόγητου ορίου, με ταυτόχρονη κατάργηση των ελαφρύνσεων για τις ιατρικές δαπάνες, που σημαίνει (ένας ολόκληρος μισθός το χρόνο λιγότερος).

- Νέες περικοπές δαπανών για την υγεία, (που σημαίνει πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη μας).

Και ο μακρύς κατάλογος συμπληρώνεται με την ισοπέδωση των εργασιακών κ.λπ.

Οι συνταξιούχοι δεν σκύβουν το κεφάλι. Αγωνίζονται χωρίς να κάνουν “εκπτώσεις” για να πάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν.

Δίνουμε τη μάχη οργανωμένοι στα σωματεία μας. Πιο δυνατά στους αγώνες, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Με τον αγώνα μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. 

Διεκδικούμε την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις μας, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. 

Την επαναφορά των δώρων 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στην δημόσια υγεία και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί. 

Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων, άμεση ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών μας ταμείων.

Συνάδελφοι Συνταξιούχοι

Ο δρόμος για το δυνάμωμα του κοινού αγώνα με τα παιδιά μας με το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι η ανάγκη που πρέπει να εκπληρωθεί. Δρόμος για επιστροφή δεν υπάρχει. 

Θα νικήσουμε δυναμώνοντας την οργάνωση μας, την πάλη μας, τους αγώνες, την μαζική δράση, για την ανατροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών πολιτικών για να ζήσουμε καλύτερα με το πλούτο που παράγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...