Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

«Μπλόκο» κατοίκων στις ανεμογεννήτριες

Ένταση επικράτησε το πρωί της Τρίτης στο ορεινό Ρέθυμνο με κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν στη διάνοιξη δρόμου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών
στη θέση Κουρούπα, του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Οι κάτοικοι έχουν ανακόψει τον δρόμο σε μηχανήματα της εταιρίας «Νότος Ενεργειακή» τα οποία εντόπισαν να ανεβαίνουν στην περιοχή.

Η εν λόγω εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε μία περιοχή δίπλα στο φαράγγι του Κοτσυφού, ενταγμένη στο δίκτυο ειδικής προστασίας Natura 2000. Περίπου 50 κάτοικοι της περιοχής σχημάτισαν μπλόκο στα Αγκουσελιανά κόβοντας το δρόμο σε μία μεγάλη νταλίκα και δύο φορτωτές της εταιρίας, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάνοιξη του δρόμου και την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, ενώ στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από το Ρέθυμνο.

Ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης ζήτησε από τους εργολάβους να αποχωρήσουν καθώς όπως αναφέρει στην «Εφ.Συν.» δε διέθεταν ούτε καν τα σχετικά έγγραφα, με άδειες διέλευσης βαρέων οχημάτων που προβλέπονται ούτε από την Περιφέρεια Κρήτης ούτε και από τον Δήμο.

«Οι κάτοικοι βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία του τόπου μας. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία επέμβαση, έστω και μία ανεμογεννήτρια να τοποθετηθεί στην Κουρούπα θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την καταστροφή όλης της περιοχής με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για το περιβάλλον όσο και για τον πρωτογενή τομέα» λέει στην «Εφ.Συν.» η κ. Κατερίνα Κορρέ, μέλος του Παγκρήτιου Δικτύου κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ, η οποία βρίσκεται μεταξύ των διαμαρτυρόμενων κατοίκων.


Μάριος Διονέλλης
efsyn.gr

7 σχόλια:

  1. Επί πολλά χρόνια πληρώνουμε 800 εκ κάθε χρόνο από τους φόρους μας για να πριμοδοτούνται με ντίζελ τα νησιά. Όσοι λοιπόν δε θέλει να συνεισφέρει ο τόπος τους ενεργειακά στη χώρα, ας γίνει. Να διπλασιαστεί όμως και ο λογαριασμός του ρεύματός τους. Είναι απλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φιλε παρε και σόδες πολλες να χωνέψεις τους λογαριασμούς μετα όμως... Απλα ρίξε μια ματια στο λογαριασμό σου και δεν τι πληρώνεις για τους αεριτζίδες και μετα το σηζηταμε. Είδη σε ξεβράκωνουν και δεν το εχεις παρει χαμπάρι μου φαινεται.

      Διαγραφή
    2. Ενημερωθείτε σωστά τι αφορά το ΥΚΩ στους λογαρισμούς. Ενημερωθείτε ότι οι συνδικαλιστές ΔΕΗ βάφτισαν το χαράτσι υπέρ ΑΠΕ για να συνεχίσουν να πάιρνουν τους παχυλούς μισθούς τους αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη όταν η ΔΕΗ είναι ζημιογόνα εξαιτίας του συνδικαλισμού.
      Η ΔΕΗ αγοράζει 0,07€ / kw απο αιολικά πάρκα και πουλάει με 30% κέρδος 0,11€/kw όπως όλες οι επιχειρήσεις. Αλλά με τα ΥΚΩ και λοιπά το κέρδος το εκτοξεύει στο 200% αλλά συνεχίζει να είναι ζημιογόνα. Απλά μαθηματικά..

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ, ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ... ΕΠΙΣΗΣ, ΚΑΝΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΛΙΓΝΙΤΗ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΩΝ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΑΠΕ ΣΕ ΚΑΝΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙ΄ΑΥΤΟ. ΚΑΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ 7 ΔΙΣ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΔΕΗ...

    H χερσαία αιολική ενέργεια είναι εξίσου φτηνή με τον άνθρακα
    Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ενώ το κόστος παραγωγής μίας κιλοβατώρας ηλεκτρικής ενέργειας από ένα χερσαίο αιολικό πάρκο είναι περίπου 0,05 ευρώ, η ίδια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας είναι μόνο 0,001 ευρώ φθηνότερη αν παραχθεί από μονάδες άνθρακα. Ωστόσο, η ανάλυση δεν περιλαμβάνει το κόστος των ορυκτών καυσίμων για την κοινωνία, όπως τις επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τα προβλήματα υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού που προκύπτουν από την εισπνοή μολυσμένου αέρα. Εξάλλου, η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου υπολογίστηκε λίγο πιο οικονομική, στα 0,041 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

    ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ: http://www.naftemporiki.gr/story/1058733/h-xersaia-aioliki-energeia-einai-eksisou-ftini-me-ton-anthraka

    ΕΠΙΣΗΣ:
    Ποσό ύψους 17,6 εκατ. ευρώ θα πιστωθεί άμεσα στους λογαριασμούς 376.000 οικιακών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, σε περιοχές όπου λειτουργούν μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόκειται για το ειδικό τέλος 1 % επί του τζίρου των μονάδων ΑΠΕ που προβλέπεται από τη νομοθεσία για τις συγκεκριμένες περιοχές και το ποσό αυτό, όπως γνωστοποίησε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καλύπτει την περίοδο 2010-2014.

    Στην ιστοσελίδα του Διαχειριστή του Δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), στη διεύθυνση: deddie.gr έχει αναρτηθεί ειδική εφαρμογή για την αναζήτηση των δικαιούχων αριθμών παροχής, όπως επίσης και πίνακες των δικαιούχων ανά Δημοτική/Τοπική Κοινότητα.

    Δικαιούχοι, όπως διευκρινίζεται, είναι όλοι οι οικιακοί καταναλωτές που είχαν ενεργή σύνδεση στις 9/8/2016. Στις περιπτώσεις που το ποσό επιστροφής είναι μικρότερο του ενός λεπτού, δεν θα αποδοθεί, αλλά παραμένει για να πιστωθεί σε επόμενο επιμερισμό.

    Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης του Δήμου Λέσβου και στον Δήμο Πειραιά, όπου το πλήθος των δικαιούχων είναι πολύ μεγάλο σε σχέση με το συνολικό ποσό που τους αντιστοιχεί.

    Όπως επισημαίνεται από το ΥΠΕΝ, η πίστωση των ποσών από τον Λειτουργό της Ηλεκτρικής Αγοράς (ΛΑΓΗΕ) και τον ΔΕΔΔΗΕ στους Προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, θα γίνει στις επόμενες δέκα ημέρες και θα ακολουθήσει η απόδοση των ποσών, μέσω του πρώτου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος που εκδίδεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή. Η σχετική εγγραφή του ποσού γίνεται με την ένδειξη «Έκπτωση στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω σταθμών ΑΠΕ που λειτουργούν στην περιοχή σας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιστωθεί!!!!!????
      Έχεις καμιά άκρη με Σκουρλέτη??
      Χρόνια τ' ακούμε
      Ασπρίσανε τα μαλλιά μας...

      Διαγραφή
  3. 50 κάτοικοι ξεσηκώθηκαν, ούτε το 10% . Πόσους κατοίκους έχει εκείνη η περιοχή στην Κρήτη? Μάλλον οι υπόλοιποι δεν συμφωνούνε με τους 50. Λεονταρισμοί ανούσιοι από δήθεν οικολόγους.
    Θα μας απαντήσει ένας ντόπιος οικολόγος για την οικολογική καταστροφή του Κόλπου Καρύστου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες τώρα
      Εσύ έχεις δίκιο
      Τι κάθεσαι και γράφεις για πενήντα άτομα όπως λες
      Άλλα Ωπ!! τι έχει κόλπος της Καρύστου???
      Άσε τους πενήντα νοματαιους και τους οικολόγους...
      Ο κόλπος τι έχει????

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...