Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Στον Εορτασμό Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Σκύρου

Μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Τανάγρας, είχα την τιμή να παρευρεθώ την Τρίτη 6.6.2017 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου στον εορτασμό της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος (πραγματοποιήθηκε την 6.6.2017 αντί για 5.6.2017 λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος Ιερώνυμος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κος Σωκράτης Φάμελος, ο
αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κος Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κος Γιάννης Τσιρώνης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κος Γιάννης Μπαλάφας, οι περισσότεροι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχοι της Περιφέρειας Αττικής και πολλοί άλλοι.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη να αναλύει εν συντομία τις ενέργειες που ήδη έχουν γίνει από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας και ανακοινώθηκε η Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση που σχεδιάζεται στην περιοχή του Ασωπού, που στόχο θα έχει την απορρύπανση της περιοχής και την δημιουργία ενός επίσημου και περιβαλλοντικά σύγχρονου επιχειρηματικού πάρκου στην περιοχή των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους αναπληρωτές υπουργούς Περιβάλλοντος και Οικονομίας και Ανάπτυξης. 

Τις ομιλίες έκλεισε ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, ο οποίος ανέπτυξε το όραμα της δημοτικής Αρχής για τον τόπο τους και ανακοίνωσε ότι ο Δήμος θα αναλάβει μαζί με την Περιφέρεια πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση του τεράστιου αυτού έργου που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή και θα επιλύσει μετά από τόσες δεκαετίες το μεγαλύτερο ίσως περιβαλλοντικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Δήμο Τανάγρας και με τα αρμόδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικονομίας και Ανάπτυξης αποτελούν εχέγγυα ότι επιτέλους το τεράστιο πρόβλημα της ρύπανσης του Ασωπού ποταμού και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής αλλά και της ζωής των κατοίκων θα αντιμετωπιστεί όπως πρέπει. 

Ο Δήμος Σκύρου, έχοντας αποδείξει πολλάκις την ευαισθητοποίηση του σε θέματα περιβάλλοντος, θα είναι αρωγός όπου του ζητηθεί σε μία τόσο σημαντική περιβαλλοντική υπόθεση για την Περιφέρειά μας.

Ο Δήμαρχος Σκύρου
Χατζηγιαννάκης Ε.Μιλτιάδης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...