Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017

Ομοιότητες θλίψης: Αγκουσελιανά Ρεθύμνου - Ελεύθερα Βουνά - Περήφανοι άνθρωποι - Άξιος Δήμαρχος!

ʻʻΟι ομοιότητες της περιοχής Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου με την υπόθεση των αιολικών σταθμών στη Νότια Καρυστία, και η μελαγχολία που σε πιάνει για μία παρόμοια στάση και συμπεριφορά από την Δημοτική Αρχή Καρυστουʼʼ

Αγαπητοί μου συμπολίτες.

Ανάστατη παλι η Κρήτη και συγκεκριμένα η περιοχή Αγκουσελιανά Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου από την καταστροφική επιχείρηση εγκατάστασης Αιολικού Σταθμού σε αυτή την περιοχή. Παραθέτω αποσπάσματα από δημοσίευση σχετικά με το θέμα:

"Μπροστά στα βαρέα οχήματα που θα επιχειρούσαν διάνοιξη του δρόμου για τις ανεμογεννήτριες, στάθηκαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής των Αγκουσελιανών του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο."

Παρατηρήστε ομοιότητες με το δικό μας τεράστιο θέμα της συσσώρευσης αιολικών σταθμών στην περιοχή μας:

"Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η εταιρεία έχει λάβει άδεια εγκατάστασης των ανεμογεννητριών σε μια περιοχή ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000, δίπλα στο φαράγγι του Κοτσυφού και μάλιστα προβλέπεται η διάνοιξη δρόμου μέσα σε δασική έκταση. "Με τις fast track διαδικασίες, όλα παρακάμπτονται - αναφέρει ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τα τεκταινόμενα έσπευσε την περιοχή κατευνάζοντας τα οξυμένα πνεύματα. "

Και τελικά αξιολογήστε τη στάση του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου ,το κουράγιο του και το πείσμα  που επιστρατεύει για την προστασία της φύσης και των δημοτών του:

"Ο Δήμαρχος ζήτησε τις απαιτούμενες άδειες διέλευσης βαρέων οχημάτων, τις οποίες φυσικά δεν διέθεταν, και βέβαια απαγόρευσε την διέλευση των οχημάτων. Τα βαρέα οχήματα άμεσα αποχώρησαν από τον χώρο και επέστρεψαν στην έδρα τους."

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά:

«Άλλη μια προσπάθεια εγκατάστασης ΒΑΠΕ απέβη άκαρπη. Για άλλη μια φορά προσπάθησαν οι εταιρείες να προχωρήσουν σε εργασίες χωρίς να έχουν ενημερώσει αφού γνώριζαν την αντίθεση μας. Σαν Δημοτική Αρχή έχουμε την πολιτική να εφαρμόσουμε στο ακέραιο τις αποφάσεις μας, να εισακούσουμε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και να μην επιτρέψουμε την εγκατάσταση νέων ΒΑΠΕ στην περιοχή μας. Το όραμα μας για την ανάπτυξη του τόπου μας είναι διαφορετικό από τους σχεδιασμούς των μεγάλων εταιρειών».

Εδώ σταματούν οι ομοιότητες με τη δική μας υπόθεση αιολικών σταθμών.

Δεν σας πιάνει μία μελαγχολία? Δεν θα θέλατε και από τη δική μας Δημοτική Αρχή μία παρόμοια σταση και συμπεριφορά?

Μπράβο Δήμαρχε Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου!




Βαρελά Βασιλική
Μέλος ΣΠΠΕΝΚ.

17 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Κάποια στιγμή αγαπητέ φίλε, θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Καρύστου να πάνε κάπου ετσι οπως θα καταντήσει η περιοχή.Τι έγινε σε πείραξε η σύγκριση μεταξύ των δύο δημάρχων?

      Διαγραφή
  2. Ποιός υπογράφει το Άρθρο; Στην Κρήτη και στις κυκλαδές καίνε μαζουτ για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα ήθελα και εγώ να κάνω κάποιες σημειώσεις:

    1) Πρώτα και κύρια είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούμε μικρά παιδιά για τους σκοπούς μας ποταπούς ή όχι...

    2) Ο σεβασμός στη μειοψηφία είναι βασικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας, άλλα όταν περνάμε στη δικτατορία της μειοψηφίας τότε πρέπει να αναλάβει η δικαιοσύνη για το κοινό καλό.

    3) Όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι υπέρ των Α.Π.Ε. Ειδικά στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε με το αιολικό και το ηλιακό δυναμικό που έχουμε να εξάγουμε ενέργεια σε όλον τον κόσμο. Δηλαδή καλύτερα είναι τώρα που εισάγουμε;

    4) Σε κάθε τεχνολογική επανάσταση υπάρχει αντίδραση. Ποιος λέτε να επιβιώνει στο τέλος αυτός που προσαρμόζεται ή όχι.

    5) Στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτα. Αυτό είναι από τα λίγα πράγματα που έχει προστιθέμενη αξία και δεν ανακυκλώνει την καταναλώση.

    6) Σε πόσες δουλείες σήμερα οι εργαζόμενοι παίρνουν πάνω από 1.000 €

    Ο Δήμος λοιπόν πρέπει να ρίξει το βάρος αναφανδόν στην αγαστή συνεργασία και στο πώς θα επωφεληθεί περισσότερο και όχι στο πώς να θέτει εμπόδια στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας ή να παρανομεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δημοσιοποιήσω και εγώ μερικές σημειώσεις μου;;

      1) Μιας και χαρακτηρίζεις μειοψηφία τα εκατομμύρια Ελλήνων που καταληστεύονται μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, κάθε μήνα σίγουρα θα είναι ευχής έργο να παρει μπρος επιτέλους η δικαιοσύνη για το κοινό καλό όπως λές χαρακτηριστικά μπας και μπουν βαθιά στο κορυδαλλό όλα αυτά τα επιδοτούμενα ΛΑΜΟΓΙΑ που μου κλέβουν μηνιαίος το δεκαευρω μου.

      2) ''Όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι υπέρ των Α.Π.Ε'' αρκεί αυτές να σέβονται αυτό που επιμέρους κάποιες από αυτές ''εκπροσωπούν''. Τι δεν καταλαβαίνεις;;

      3) Θα αστειεύεσαι φαντάζομαι όταν λες ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με μηνιάτικο το χιλιάρικο... Ούτε οι πρώτοι προσληφθέντες επί εποχής ''Ροκα'' τριαντακονταετίας δεν φτάνουν αυτά τα νούμερα.

      4) Επειδή στην Ελλάδα δεν παράγουμε τίποτα όπως λέτε, και η επιχειρηματικότητα του κόλου αποδείχτηκε περίτρανα ότι ήταν χτισμένη στη άμμο με δανεικά και αγύριστα καραβοδανεια και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο.. αναμένουμε όλους εκείνους τους επιχειρηματαρες τα φέρουν τις αποταμιεύσεις τους από τας Ελβετίας, και να τα επενδύσουν.
      Όχι τα δικά μας επιδοτούμενα βεβαίως φιλε μου... Τα δικά τους από ta χρηματοπιστωτικά μαγαζιά της Ευρώπης h των Καναρίων Νήσων...

      5) Και να κλείσω και εγώ αγαπητέ μου λέγοντας ότι καλό είναι ο Δήμος Καρύστου να βάλει επιτέλους STOP στη ανεξέλεγκτη εγκατάσταση αιολικών διότι ήδη παρανομεί (και ποσοστιαία), επιτρέποντας την περαιτέρω εγκατάσταση νέων. Αν δεν το κάνουν οι τωρινοί διοικούντες;; Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα... λαγός τη φτέρη εκούναγε, κακό της κεφαλής τους

      Διαγραφή
    2. 1) Το πρόβλημα είναι ότι κάνετε γενίκευση. Εμένα δε με πειράζουν τα 3€ που δίνω το μήνα ( προφανώς έχω μικρότερη κατανάλωση από εσάς) αν είναι να αναπνέω καθαρό αέρα... Δεν μπορείτε να μιλήσετε για το τι θέλει πλειοψηφία χωρίς δεδομένα. Στην Ελλάδα της κρίσης όντως υπήρξαν πολλοί κρατικοδίαιτοι που έκαναν περιουσία, αλλά και πάλι κάνετε γενίκευση.Ακόμη, άμα πηγαίνουν εκεί τα χρήματα , γιατί οι παραγωγοί έχουν ένα χρόνο να πληρωθούν; Ποιες τρύπες καλύπτονται; 700 εκ ασφαλιστικό ΔΕΗ-800εκ.στα νησιά για μαζούτ, 7 δις ληξιπρόθεσμα και χρέη ΔΕΗ. Για ποια 10 ευρώ μιλάτε;;; Από την άλλη το τέλος είναι ψηφισμένη ρύθμιση του κράτους...

      2) Οι οργανώσεις,οι σύλλογοι, όπως και άλλοι φορείς εκπροσωπούν αυτό που τους εκφράζει... Φυσικά και υπάρχουν οργανώσεις υπέρ του μαζούτ και του πετρελαίου... Το θέμα είναι πόσοι περιβαλλοντικοί σύλλογοι τις υποστηρίζουν... Κάπως πρέπει να παράγουμε ενέργεια. Έχετε προτάσεις; Εκτός αν θέλετε τις εισαγωγές. Τότε και πάλι το 10 ευρώ δε φτάνει για τίποτα.

      3) Επειδή είμαι κοντά στον κλάδο σας πληροφορώ πως όλοι οι φίλοι μου παίρνουν πάνω από 1000 ευρώ, εκτός αν μου λένε ψέματα!

      4) Για να γυρίσουν λεφτά από το εξωτερικό κλεμμένα και μη χρειάζεται σταθερό φορολογικό περιβάλλον, πολιτική συνεννόηση και αλλαγή νοοτροπίας των Ελλήνων. Τι από αυτά έχουμε; Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε αν είχατε χρήματα;

      5) Παρακαλώ να παραθέσετε την παρανομία με επίσημα στοιχεία,όχι από blog κ.λ.π. Επίσημα κρατικά έγγραφα.

      6) Να μελετήσετε αυτό που ονομάζεται win-win

      7) Aν νομίζετε ότι οι εταιρείες αυτές παράγουν τόσα κέρδη, γιατί δεν αγοράζετε μετοχές να βγάλετε πολύ περισσότερα από τα 10 ευρώ. Ας κάνει το ίδιο και ο δήμος. Τουλάχιστον στο εξωτερικό έτσι γίνεται...

      8) Ελπίζω να μη βρεθείτε ποτέ στο φάσμα της ανεργίας...

      Διαγραφή
  4. Να αγιασει το στομα σας κα Βαρελά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης σε συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων.ην αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού των Αναργύρων ανακοίνωσε πριν λίγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης σε συγκέντρωση των κατοίκων του χωριού.

    Ο υπουργός δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει άμεση νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τις απαλλοτριώσεις και τις μετεγκαταστάσεις οικισμών ώστε να προχωρήσει άμεσα και με ταχείς ρυθμούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση των Αναργύρων.

    EKEI ΠΑΕΙ ΤΟ 10ΕΥΡΩ, ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΔΕΚΟ, ΑΠΟ ΤΑ 300ΔΙΣ ΧΡΕΟΣ ΤΑ 200 ΗΤΑΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΜΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑΤΕ...ΓΙΑ ΤΑ 700 ΕΚ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, Ε;ΣΑΣ ΒΑΖΩ ΚΑΙ 10 ΔΙΣ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ 80 ΣΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΑΣΤΟ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ... ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ... ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ... ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΝΩ 10 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΕ ΜΕ ΧΑΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ... ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (παρακαλώ το Νότιο Ευβοϊκό να το δημοσιεύσει)

      Αγαπητέ πιστέ οπαδέ της αιολικής ενέργειας, ευτυχώς που είσαι "μέσα στα πράγματα" και γνωρίζεις από πρώτο χέρι για τους μισθούς που δίνουν οι εταιρίες αιολικών σταθμών!
      Προφανώς αυτοί οι "πολύ καλοί μισθοί" δίνονται σαν ιδιαίτερο δώρο στους πολύ καλούς φίλους των εταιριών έναντι διαφόρων αγνώστων εξυπηρετήσεων.
      Επιπλέον γιατί ανέφερες την κατολίσθηση στους Αναργύρους Φλώρινας? Κατολισθήσεις συμβαίνουν πολλές φορές αναπάντεχα, η φύση δεν είναι ποτέ προβλέψιμη 100% και που να δείτε τι θα γίνει στην Όχη όταν ξεκινήσουν οι διανοίξεις δρόμων πλάτους 10 μέτρων σε απαγορευτικές κλίσεις για την μεταφορά των ανεμογεννητριών!
      Και αν νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια κάνετε πολύ μεγάλο λάθος, παραθέτω σχετικό απόσπασμα :

      ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

      H παραγόμενη ενέργεια είναι τόσο ασταθής και χαοτική – κυμαίνεται μεταξύ του μηδενός και του μέγιστου – ώστε τα ΑΠ ποτέ δεν θα μπορέσουν να παράγουν φορτίο βάσης. Το σύστημα δεν μπορεί να βασιστεί μόνο στα ΑΠ για να μείνει σταθερό, αλλά χρειάζεται πάντα διαθέσιμες εφεδρείες ( φορτίο βάσης) από άλλη πηγή όπως τα ορυκτά καύσιμα.
      Όταν ο άνεμος σταματάει να φυσάει ή φυσάει λίγο, οι σταθμοί ορυκτών καυσίμων αναλαμβάνουν να παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα. Η ισχύς (MW) της εφεδρείας για να ανταποκρίνεται στη αιχμή ζήτησης πρέπει να είναι ισοδύναμη με την ισχύ των ΑΠ με ένα επιπλέον ποσοστό ασφάλειας περίπου 20%. Μάλιστα για να πετύχουν την αναπλήρωση, οι θερμοηλεκτρικοί σταθμοί χρειάζεται να βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία επειδή απαιτούνται πολλές ώρες για να έρθουν σε σημείο που να παράγουν ρεύμα. Ο ισχυρισμός ότι με την κατασκευή μεγάλης κλίμακας ΑΠΕ αντικαθιστούμε συμβατικούς σταθμούς λιγνίτη ή φυσικού αερίου δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Τα χιλιάδες ΜW αιολικής ενέργειας που σχεδιάζονται να διεισδύσουν στο σύστημα, πρέπει να υποστηρίζονται από αντίστοιχα ΜW ενέργειας εργοστασίων άνθρακα , λιγνίτη ή φυσικού αέριου. Με τα λόγια της E.ΟΝ Netz (2005), της εταιρείας που λειτουργεί τα περισσότερα ΑΠ στη Γερμανία, ‘τα ΑΠ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια παρά μόνο σε ένα περιορισμένο βαθμό’.
      Πράγματι το Der Spiegel (2007) ανακοινώνει ότι η Γερμανία, αν και διαθέτει τη μεγαλύτερη αιολική ισχύ 16.000 MW, ετοιμάζει 26 νέους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς άνθρακα. Η Δανία που έχει εγκατεστημένη αιολική ισχύ άνω των 6.000 MW δεν έχει κλείσει τους συμβατικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος ( Mason, 2005).
      Και μία παρατήρηση γενική:Η Αιολική Ενέργεια σε μικρή κλίμακα και όταν χωροθετείται σωστά, απλώς βοηθά στην ηλεκτροδότηση.
      Αυτό το ξέρουν οι χώρες της Ευρώπης.Το πείραμα αποκλειστικής ηλεκτροδότησης από ΑΠΕ έχει αποτύχει.
      Όμως κάπως πρέπει να αποσβέσουν την τεράστια επένδυση που έχουν κάνει.
      Και η λύση βρέθηκε:Τα πουλάνε στην Ψωροκώσταινα και μας τα επιβάλλουν σαν ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ!
      Βαρελά Βασιλική
      Πολιτικός Μηχανικός

      Διαγραφή
    2. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΠΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΜΦΙΣΒΕΙΤΕΙΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ (ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑΤΙ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ). ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΩ ΣΕ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ...

      ΕΙΜΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΑΙΟΛΙΚΗ-ΗΛΙΑΚΗ-ΑΠΟ ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ(ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ)-ΑΠΟ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ-ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ. ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ , ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ... ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ COPY - PASTE ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΨΩ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΒΑΖΟΥΝ 2 ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ... Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕ. ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΩ ΝΑ ΜΟΥ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΩΣ ΔΕ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ...

      ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ;

      ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ . ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ;

      ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ(ΑΥΤΟ ΞΕΡΕΤΕ, ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΓΕΝΟΠ)

      Η Κίνα είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον κόσμο, προσθέτοντας εγκαταστάσεις 34,54 γιγαβάτ μόνο το 2016, και φτάνοντας τα 77.42 γιγαβάτ, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας της χώρας.

      Οι επαρχίες στις οποίες η παραγωγική ικανότητα αυξήθηκε περισσότερο περιλαμβάνουν τη Σαντόνγκ, τη Χενάν και την Τσιντζιάνγκ. Παρά τη σημαντική πρόοδο, η Κίνα δεν σκοπεύει να επιβραδύνει την πολιτική της. Σύμφωνα με την στρατηγική ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας της Εθνικής Διοίκησης Ενέργειας, μεταξύ 2016 και 2020, ο στόχος είναι να προστεθούν πάνω από 110 γιγαβάτ παραγωγικής ικανότητας.

      Από την ηλιακή ενέργεια στην Κίνα παράχθηκαν 66,2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το 2016, αναλογώντας σε μερίδιο 1% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα. Επί του παρόντος, το 11% της ενέργειας που παράγεται στη χώρα προέρχεται από πηγές μη ορυκτών καυσίμων, αλλά η Κίνα ελπίζει να ανεβάσει αυτό το ποσοστό έως και το 20% ως το 2030.

      http://www.naftemporiki.gr/story/1202118/i-kina-einai-pleon-o-megaluteros-paragogos-iliakis-energeias-ston-kosmo

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ ανώνυμε φίλε
      Και για μένα θα είναι το τελευταίο σχόλιο και δεν θα διαφωνήσω μαζί σου παρά μόνο στο σχόλιο σου ότι όλοι "κάνουμε εξυπηρετήσεις".
      Όχι κύριε δεν εξαγοράζονται όλοι οι άνθρωποι αλίμονο, ευτυχώς υπάρχει και το καλό σε αυτή τη ζωή.
      Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που υποκινούνται από αγάπη για τη φύση και για τον τόπο τους.Εγω γνωρίζω κάποιους όπως και εσύ αν το σκεφτείς λιγάκι.
      Είμαι υπέρ μιας ενεργειακής πολιτικής που εξυπηρετεί τους πολίτες, την οικονομία της χώρας και επιβαρύνει οσο λιγότερο δυνατόν το περιβαλλον.
      Μπορεί να είναι συνδυασμός από διάφορες μορφές ενέργειας ανανεώσιμες και μη, όπως πολύ σωστά ανέφερες και εσύ.
      Στην περίπτωση όμως της Νότιας Καρυστίας, κίνητρο για την άναρχη συσσώρευση αιολικών σταθμών πολύ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, ( 140% στον Καφηρέα και 70% στον παληό ΟΤΑ Καρύστου) είναι το ΚΕΡΔΟΣ των εταιριών και μόνο αυτό και διάλεξαν την περιοχή μας επειδή είναι κοντά στην Αθήνα, επειδή φυσάει και επειδή οι αντιστάσεις των κατοίκων και του Δήμου είναι πολύ μικρές.
      Κατά τα άλλα ας βρεθεί κάποια φωτισμένη πολιτική ηγεσία να χαράξει ενεργειακή πολιτική.
      Φιλικά
      Βασιλική

      Διαγραφή
    4. Κα Βαρελά τα ποσοστά που αναφέρετε είναι ψευδή. Σας παρακαλούμε να σταματήσετε να αναφέρετε ξερά νούμερα χωρίς αποδείξεις από Κρατικούς φορείς. Παραθέστε επίσημα στοιχεία και όχι αερολογίες.

      Διαγραφή
  6. Aγαπητοί φίλοι, είστε και οι 2 εκτός θέματος. Στην περιοχή μας έχουμε εξαντλήσει το ποσοστό κάλυψης και δεν υπάρχουν εγγυήσεις και διαβεβαιώσεις για την τήρηση των όρων. Ούτε αντίμετρα ούτε τίποτα που να φτάνει στους πολίτες και όχι στα έργα διακόσμησης και φιγούρας γενικής του δήμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ ένα έχω να πω. Χωρίς μπροστάρη το δήμο λίγα μπορούν να γίνουν.
    Ο πιο παραμυθατζής δήμαρχος που έχει περάσει πότε από το δημαρχείο Καρύστου είναι ο τωρινός

    Δωστου λεζάντα και δημοσιοϋπαλληλίκι και τι στο κόσμο.
    Τα 2.500 χιλιάρικα να πέφτουν το μήνα και χέστηκε ο πιτσιρικάς για τα υπόλοιπα. Στα κρίσιμα τον θέλουμε παρόν

    Εύχομαι να μην υπάρξουν επιτέλους φωτιές το καλοκαίρι και μετά αρχίσει τις ανακοινώσεις κατά όλων των γνωστών αιτιών που τς προκαλούν.
    Δήμαρχο θέλουμε, όχι δημόσιο υπαλληλάκο που κρύβεται καθε τοσο πίσω από ένα ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΞΕΠΕΡΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ...

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ...

    Το κόστος των ΑΠΕ για τον τελικό καταναλωτή, είναι δύσκολο να προσδιοριστεί, καθώς η αγορά της ηλεκτρικής ενέργειας λειτουργεί με χρόνιες στρεβλώσεις. Σε κάθε περίπτωση, δεν αντικατοπτρίζεται στο Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ), που βλέπουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας με τη σημείωση «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» από κάτω. Κι αυτό γιατί για χρόνια, ένα μεγάλο τμήμα του τέλους αυτού κατέληγε να επιδοτεί τα ορυκτά καύσιμα, αντί να πηγαίνει στον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) με αποτέλεσμα να διογκώνεται το έλλειμμα του ειδικού λογαριασμού και να δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ΑΠΕ είναι ακριβές και τα ορυκτά καύσιμα φθηνά.

    Πάντως, οι τεχνολογικές εξελίξεις έχουν μειώσει δραματικά το κόστος παραγωγής και ακολούθως τις εγγυημένες τιμές πώλησης της ενέργειας από ΑΠΕ. Ειδικότερα στην Ελλάδα, για τους φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος μεγαλύτερης του ενός μεγαβάτ, οι εγγυημένες τιμές πώλησης μειώθηκαν από 400 €/MWh (ευρώ ανά μεγαβατώρα) στις αρχές του 2010, στα 83,3 €/MWh τον Δεκέμβριο του 2016 (μείωση 79%). Μάλιστα, σε περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων η Χιλή, το Μεξικό, η Βραζιλία και η Αυστραλία, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια έχουν πλέον την ίδια τιμή ή είναι φθηνότερες από τα ορυκτά καύσιμα.

    Για το μέλλον, σύμφωνα με τον Οδικό Ενεργειακό Χάρτη Στόχος είναι μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα στην Ευρώπη για το 2050 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο σενάριο υψηλής διείσδυσης των ΑΠΕ (75% στην τελική κατανάλωση και 97% στην ηλεκτροπαραγωγή), το τελικό κόστος της ενέργειας είναι παραπλήσιο με αυτό του σεναρίου που έχει αισθητά μικρότερες διεισδύσεις ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα.

    https://insidestory.gr/article/ananeosimes-piges-energeias?token=JZV73VDU8I

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. https://energypress.gr/news/horis-asfalistiki-kalypsi-gia-tin-katastrofi-sto-amyntaio-i-dei-diahroniki-i-praktiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελεύθερα βουνά , περήφανοι άνθρωποι, τζαμπατζήδες.
    Αν τολμάτε ζητήστε την κατάργηση του τέλους ΥΚΟ και πληρώστε το πάγιο σας με τις ντηζελογεννητριες και μετά "αγωνιστείτε".
    Όταν η υπόλοιπη Ελλάδα σάς πληρώνει το ρεύμα σας τουμπεκί και πείτε και κανένα ευχαριστώ.
    Το κάθε σπίτι στην Αθήνα θέλει πάνω από 300Ε τον χρόνο για να φωτίζετε τα κοτέτσια σας , τις στάνες σας , τα καφενεία σας , τα σκυλάδικα σας , τις τουριστικές σας επιχειρήσεις.
    Δεχτείτε λοιπόν τις ανεμογεννήτριες όχι για εσάς αλλά για τους υπόλοιπους που έχουν γονατίσει να σάς πληρώνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...