Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Υγειονομικό υλικό στο Περιφερειακό ιατρείο Σκύρου και στο Γ. Ν Χαλκίδας

Με ενέργειες και τη συνεργασία του Δημάρχου Σκύρου κ.Χατζηγιαννάκη Ε.Μιλτιάδη και του Διοικητή του Νοσοκομείου της Χαλκίδας κ. Τζαφέρου Παναγιώτη, φορτηγό αυτοκίνητο μετέφερε υγειονομικό υλικό για την τροφοδοσία του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου. Προκειμένου να παραδοθεί η αναλογούσα ποσότητα στη Σκύρο ο κ. Διοικητής ταξίδεψε προς το νησί μας το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουνίου 2017.

Το νησί μας επισκέφθηκε και ο Βουλευτής Εύβοιας κ. Πρατσόλης Αναστάσιος.

Μετά την παράδοση του υγειονομικού υλικού ακολούθησε συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Σκύρου, του Διοικητή Νοσοκομείου Χαλκίδας, της επικεφαλής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου Παιδιάτρου κ. Αλεξάνδροβα Τατιάνας και του Βουλευτή Εύβοιας κ. Πρατσόλη Αναστασίου, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας και αφορούν την υγειονομική-ιατρική κάλυψη των Σκυριανών.
Αποφασίστηκε :

1) Η προσπάθεια κάλυψης τεχνολόγου ακτινολογικού μηχανήματος με απόσπαση από άλλο Κέντρο Υγείας της 5ης ΥΠΕ για τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες λόγω των αυξημένων αναγκών. 

Συζητήθηκε επίσης η έναρξη της διαδικασίας για την επικουρική πλήρωση της κενής οργανικής θέσης χειριστού ακτινολογικού μηχανήματος μέχρι την πλήρωσή της με μόνιμο υπάλληλο ή να υπάρξει σχετική μετάταξη. 

2) Η έναρξη της διαδικασίας για την αντικατάσταση του ασθενοφόρου, λόγω παλαιότητας. Αποφασίστηκε επίσης η έναρξη της διαδικασίας για την πλήρωση της κενής θέσης οδηγού ασθενοφόρου και την άμεση πλήρωσή της με επικουρική θέση.

3) Ο διορισμός επικουρικού γιατρού ειδικότητας γενικής ιατρικής μέχρι την πλήρωση της δεύτερης μόνιμης θέσης. Σημειωτέον ο Δήμος Σκύρου είναι διατεθειμένος να προσφέρει κίνητρα στους ενδιαφερόμενους.

4) Συζητήθηκε η άμεση έναρξη διαδικασιών μέσω της 5ης ΥΠΕ αλλά και του Υπουργείου Υγείας για την ολοκλήρωση της κτηριακής υποδομής του Π.Π.Ι. Σκύρου. Σημειώνουμε ότι το οικόπεδο που έχει ανεγερθεί το Π.Π.Ι Σκύρου αγοράστηκε από το Δήμο Σκύρου και δωρίστηκε στο νοσοκομείο Κύμης, η μελέτη ανέγερσής του καταρτίστηκε από το Δήμο Σκύρου, ο οποίος τη δώρισε στο νοσοκομείο Κύμης και συνέβαλε με ίδιους πόρους στην ανέγερσή.

5) Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα τοπικής διοικητικής υποστήριξης, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα τα προβλήματα που προκύπτουν π.χ. έλλειψη καυσίμων κίνησης του ασθενοφόρου και για τη θέρμανση, προβλήματα κτηριακά κ.λ.π.

Όσον αφορά το υγειονομικό υλικό αυτό παραχωρήθηκε από τον αδελφοποιημένο με την Σκύρο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, ο οποίος με τη σειρά του το παρέλαβε από την Μ.Κ.Ο. με την επωνυμία «Griechenlandlife» την οποία έχει ιδρύσει ο φίλος της Ελλάδας Erwin Schrümpf. Η «Griechenlandlife» δια της εκπροσώπου της Κ. Μόσχου δήλωσε ότι η δωρεά σε υγειονομικό υλικό θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί και σε κάθε είδουςβοήθεια.

Ο Δήμος Σκύρου ευχαριστεί όλους όσους συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ιατρικής-υγειονομικής φροντίδας των Σκυριανών.


Σύμφωνα με την εκπρόσωπο την ΜΚΟ στην Ελλάδα κ Μόσχου η τροφοδοσία με ιατρικό – υγειονομικό υλικό και κάθε άλλη βοήθεια θα συνεχιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...